KRALJICA POPA

Madona optužena da nije platila koautora na albumu "Madame X"

Kejsi Spuner, član nedavno raspuštene elektronske pop grupe "Fischerspooner", na Instagramu je napisao da je koautor pjesme "God Control" i da mu pjevačica duguje novac
308 pregleda 0 komentar(a)
Madona, Foto: Reuters, Reuters
Madona, Foto: Reuters, Reuters

Kraljica popa Madona optužena je da nije platila tekstopisca na svom albumu iz 2019. "Madame X".

Kejsi Spuner, član nedavno raspuštene elektronske pop grupe "Fischerspooner", na Instagramu je napisao da je koautor pjesme "God Control" i da mu kraljica popa duguje novac.

"Dosta mi je. Nisam dobio nikakvu naknadu. Dok vi nastupate, ja sam potpuno ignorisan i opljačkan. Pokušavaju da me zastraše. Nije se lako boriti s divovima", poručio je Spuner na Instagramu.

On tvrdi da mu je ponuđeno prvo 10.000 američkih dolara, a zatim 25.000 dolara kao predzajam protiv budućih naknada za izdavanje, ali da bi mu umjesto toga trebalo platiti jedan posto od turističke dobiti.

Madona nije komentarisala ove optužbe. Pjesma "God Control" koja se suprotstavlja kontroli pištolja u SAD-u, već je izazvala kontroverze. Njegov nasilni muzički video prikazuje napad sličan onom u koji se desio u jednom noćnom klubu u Orlanda u junu 2016. u kojem je poginulo 49 ljudi.

Preporučujemo za Vas