„Želim te” nakon pauze od 14 godina

"Od muzike ne odustajem lako, no svi oni koji se bave ovim poslom znaju koliko je teško naći i skupiti sredstva za nove pjesme i spotove. Kako sam i ovoga puta sve sam finansirao, upustio sam se u novi projekat tek posto sam skupio dovoljno novca", ističe Vujošević
2010 pregleda 0 komentar(a)
Bato Vujošević, Foto: Arhiva Vijesti
Bato Vujošević, Foto: Arhiva Vijesti

Crnogorski pjevač Bato Vujošević riješio je da prekine diskografsku tišinu koja traje četrnaest godina. Tako će početkom narednog mjeseca pustiti u etar novi singl “Želim te” koji autorski potpisuju Sanja Perić (tekst), Mirsad Serhatlić (muzika), dok je pjesma snimana u studiju Senada Dreševića i studiju “O” kod Olivera Jovanovića.

“Kada sam prvi put čuo numeru ‘Želim te’ tekst me je odmah kupio. Sanja je odlično odradila svoj dio posla, dok je Mirsad u svom prepoznatljivom stilu napravio novi hit. Baš sam zadovoljan ovom numerom, posebno sam ponosan na to što su svi instrumenti uživo odsvirani, imamo i sjajne prateće vokale, odlično zvuči i jedva čekam da je prezentujem publici”, kaže u razgovoru za “Vijesti” Vujošević dodajući da je pjesma u pop rok fazonu.

“Malo je drugačija od onoga što sam snimao u prošlosti, tvrđi je zvuk. Pjesma je srednjeg ritma”, otkriva sagovornik “Vijesti”.

Novi singl pratiće i spot za koji je bio zadužen Peđa Kecojević Keco i njegova “Zoom” produkcija.

“Sa ‘Zoom’ produkcijom sarađujemo još od njihovog početka, prvi zajednički spot snimili smo prije 19 godina. U pitanju su profesionalci koji odgovorno pristupaju poslu, tako da je uživanje raditi sa njima. Video se trenutno montira, a nadam se da će i spot i pjesma biti gotova do 5. ili 6. decembra, kada sam planirao da je prezentujem javnosti”, priznaje Vujošević.

Posljednji spot za numeru “Tvoj i slobodan” koja je objavljena 2005. godine snimao je u Virpazaru, a u tom spotu se pojavljuju dvije djevojčice koje su angažman dobile i u novom videu.

“Kada smo snimali moj posljednji spot prije 14 godina, njih dvije su imale po devet godina, sad imaju po 23 i to je jedna zanimljivost vezana za ovaj video. Baš sam želio da se opet pojave u mom spotu”, priča Vujošević.

To što već godinama nije snimao nove pjesme, kako kaže, ne znači da je odustao od muzike.

“Od muzike ne odustajem lako, no svi oni koji se bave ovim poslom znaju koliko je teško naći i skupiti sredstva za nove pjesme i spotove. Kako sam i ovoga puta sve sam finansirao, upustio sam se u novi projekat tek posto sam skupio dovoljno novca. Zato sam i bio prinuđen da napravim pauzu kad je diskografija u pitanju, ali nijesam prestao da se bavim muzikom. Bio sam aktivan, nastupao sam. Jedno vrijeme imao sam i bend i dosta smo radili po klubovima. Posljednjih godina angažovan sam da pjevam strancima po hotelima na našem primorju i to mi najviše prija. Izvodim isključivo stranu muziku, nema kiča i šunda koji je danas uzeo maha. Eto, nadam se da ću se ovim singlom vratiti i na radio i TV stanice, i da će upravo on opet pokrenuti moju karijeru”, zaključuje Vujošević.

Bonus video: