Zvijezde su tek ove godine bile naklonjene za autorski rad

"Pjesma ‘Pitam da l‘ si tu’ je posljednja koju smo snimili i na njoj je gostovao gitarista Miladin Peruničić čija gitara je pjesmi dala posebnu emociju", kaže Zagorac
697 pregleda 0 komentar(a)
Anja Zagorac, Foto: Miloš Marković
Anja Zagorac, Foto: Miloš Marković

Mlada crnogorska muzičarka Anja Zagorac, sinoć je u Hard Rock Caffeu u Podgorici promovisala svoj prvi album, ali i spot za naslovnu numeru “Pitam da l’ si tu”, a kako je otkrila u razgovoru za “Vijesti”, sve pjesme publika će moći da preuzme besplatno sa njenog sajta.

Kantautorka je pojasnila i zašto je polovina pjesama sa njenog albuma prvijenca na engleskom jeziku, ali i zašto je sada bio pravi trenutak da objavi sav materijal.

“Dugo vremena se bavim muzikom, uz povremene pauze u radu. Bilo je raznih projekata, demo-snimaka, ali su mi tek u ovoj godini zvijezde bile naklonjene što se tiče mog autorskog rada. Uspjela sam da konačno dovršim svih osam pjesama koje su se našle na albumu, zahvaljujuci saradnji sa studijom ‘Stivi’”, pojasnila je Zagorac.

“Ubrzo nakon toga našla sam i pravog saradnika za snimanje videospota. Režiser spota, Miodrag Marković, mi je pružio podršku u pravom trenutku. Sve ono o čemu sam proteklih godina uglavnom samo pričala, sprovela sam u djelo ove godine”, istakla je kantautorka.

Ona pojašnjava i zašto je baš po pjesmi “Pitam da l’ si tu” koja je i ekranizovana, imenovala album.

“Pjesma ‘Pitam da l‘ si tu’ je posljednja koju smo snimili i na njoj je gostovao gitarista Miladin Peruničić čija gitara je pjesmi dala posebnu emociju. Pored toga, smatram da je upravo ova pjesma sublimacija svih ostalih koje su se našle na albumu i na taj način savršeno predstavlja sve što sam htjela da prenesem slušaocu”, tvrdi ona.

“Snimanje spota je bilo jedno uzbudljivo iskustvo, jer sam imala mogućnost da sarađujem sa Miodragom Markovićem koji je majstor ovog posla. Čitava njegova ekipa, kao i Toni Pendo koji je radio montažu i postprodukciju, su me oduševili svojom profesionalnošću”, ispričala je Zagorac, dodajući da će “definitivno snimiti najmanje još jedan spot, čim se ukaže prilika”.

Radeći na albumu, kantautorka je odlučila da polovina pjesama bude na engleskom jeziku, a kako kaže, razlog nije pretenzija na svjetsko tržište.

“Pjesme koje su na engleskom jeziku su pjesme koje datiraju iz jednog ranijeg perioda stvaralaštva i to nema nužno veze sa plasiranjem na inostrano tržište. Tokom snimanja sam u nekoliko navrata pokušavala da napravim prevode engleskih tekstova, ali sam shvatila da ih je bolje ostaviti u originalu. U današnjem digitalizovanom svijetu, sve više mladih ljudi i djece već koriste i razumiju engleski jezik. Nije više toliko egzotično ako pjevate na engleskom, a živite na Balkanu. Međutim, voljela bih da se moje pjesme prvo čuju u regiji, ako se za to stvore uslovi. Za sada nemam drugih pretenzija”, iskrena je ona.

Zagorac je autor tekstova i muzike za svih osam numera koje su se našle na prvom albumu, a za “Vijesti” otkriva ko su članovi ekipe koja je dala svoj doprinos realizaciji cijelog projekta.

“Ivan Ivanović i Stefan Pantović iz studija ‘Stivi’ su mi pomogli da aranžiram pjesme upravo onako kako sam to željela. Veoma mi je drago što je nekoliko sjajnih crnogorskih gitarista učestvovalo u snimanju pjesama. Svaki od njih je ‘svojoj’ pjesmi koju je snimao udario pečat”, poručuje Zagorac.

“Ukupno je sedam muzičara radilo na pjesmama, od kojih Ivan Ivanović zauzima najznačajnije mjesto, jer je on kao multiinstrumentalista snimao sve instrumente koji se čuju na pjesmama. Producent albuma je Stefan Pantović kome sam povjerila i čitavu postprodukciju, jer je tačno znao kakav ja zvuk želim, s obzirom na to da je i sam rok muzičar i gitarista”, ispričala je ona.

Televizijska premijera spota u Bojama jutra

Nakon sinoćne promocije novog albuma, kao i premijere video-spota za pjesmu “Pitam da l’ si tu” na Youtube kanalu studija “Stivi”, naslovna numera imaće i televizijsku premijeru.

Kako Zagorac otkriva, publika će spot moći da vidi i danas u okviru jutarnjeg programa Televizije Vijesti “Boje jutra”, a oni kojima se njena muzika dopadne, moći će da besplatno preuzmu pjesme sa interneta.

“Što se tiče pjesama, biće sve dostupne za besplatno strimovanje i preuzimanje preko zvanične internet stranice anjazagorac.me. Želim da prvi album i pjesme na taj način dođu do što više ljudi”, poručila je muzičarka.

Bonus video: