Kolja: Roker može da ubode narodnjački hit, ali ne i da ubode suštinu narodne muzike

"Mi smo imali genijalne autore narodne muzike, koji nijesu mirisali pop muziku, rokenrol..."
1665 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Pejaković Kolja, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Nikola Pejaković Kolja, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 28.11.2019. 12:33h

Reditelj, scenarista, glumac i muzičar Nikola Pejaković Kolja u razgovoru za B92 kazao je da roker može da ubode narodnjački hit, ali ne i da ubode suštinu narodne muzike.

On je za B92 pričao o predstojećim kocertima, albumu "4 prsta", a na pitanje da li je tačno da najbolji rok muzičari i oni iz tog miljea prave najveće narodnjačke hitove, odgovorio je.

"Mislim da ne, mislim da to nije tačno. Mi smo imali genijalne autore narodne muzike, koji nijesu mirisali pop muziku, rokenrol... Roker može da ubode narodnjački hit, ali ne i da ubode suštinu narodne muzike. Tako mi se čini, možda nijesam u pravu...", kazao je Kolja.

On je prije godinu dana izdao album "4 Prsta". Nedavno je sa tog albuma ekranizovana pjesma "Život je san". Kolja kaže da na taj spot gleda kao na početak sezone spotova, a ne kao na jedan od posljednjih, budući da je sama tema pesme neki vid pozdravljanja.

Pejaković je dva puta rasprodao sjedeću Kombank dvoranu. Drugog i trećeg decembra sviraće u "Amerikani" u Domu omladine.

"Malo da promijenimo. A i da ljudi malo igraju, da nije sede... To su nam zamjerili, pa smo odlučili da ih poslušamo", kaže Pejaković za b92.

Nakon Beograda, seli se u Novi Sad, gdje će šestog decembra svirati u Domu kulture. Koncertnu godinu završava 29. decembra u niškom "Feedback-u".

Muzičar je u intervjuu takođe komentarisao uticaj društvenih mreža.

"Ljudi, danas, generalno, nemaju uzore, nikome ne vjeruju, guglaju, upoređuju, osuđuju... Tviter, Fejsbuk, to su korisne stvari, ali mogu i da zavedu ljude, da ih navedu da pomisle da o svemu treba da kažu svoje mišljenje. Ćutanje je zlato", poručio je Kolja.

Nikola Pejaković Kolja režirao je za pozorište i televiziju. Pisao je scenario za serije "Složna braću, "Meso", "Vratiće se rode", kao i za filmove "Rat uživo", "Ledina" i "Lepa sela lepo gore". Glumio je u mnogim filmovima i serijama.

Bonus video: