HRVATSKI REPER

Kandžija objavio novi album

rvatski mediji su javili da je već u prvih 24 sata od objave “Plafon” postao najstrimovaniji album u toj zemlji
490 pregleda 0 komentar(a)
Kandžija, Foto: Privatna Arhiva
Kandžija, Foto: Privatna Arhiva

Sve popularniji hrvatski reper Kandžija, poznat po često komičnom i ironičnom pristupu u pjesmama, objavio je novi album pod nazivom “Plafon” za njegovu izdavačku kuću Zlatne Žbice.

Ovo je prvo izdanje osiječkog repera nakon četiri godine i albuma “Folder s Golim ženama” koji je uradio sa pratećim bendom “Gole žene”. Hrvatski mediji su javili da je već u prvih 24 sata od objave “Plafon” postao najstrimovaniji album u toj zemlji.

“S obzirom na to da su se Gole žene dodatno ogolile smanjivanjem broja članova, bend je odlučio da ogoli i samo ime, pa su tako žene izostale iz naslova, ali ne brinite – one su tu i biće uvijek uz vas”, poručio je Stjepko Galović, kako glasi pravo ime hrvatskog repera koji nastupa pod pseudonimom Kandžija.

Na “Plafonu” se nalazi 13 pjesama, među kojima su i prethodno objavljeni singlovi “Magična butra”, “Seljak” i “Državna si*a”. Ekranizacijom ovog posljednjeg, koji je opisao kao himnu “Uhljebistana” kojom je opjevao “najljepšu si*u u državi”, Kandžija je najavio novi album krajem prošlog mjeseca.

Osiječki reper zaslužan je za svaki aspekat albuma - od tekstova, muzike, izvršne produkcije i aranžmana, do spotova za pomenute singlove koji se mogu pogledati na YouTube servisu.

Uz Kandžiju osnovu “Plafona” i dalje čine članovi benda Gole žene, gitarista Matej Huljev, Tomislav Došen Toksara kao bitmejker, Filip Mesarić na bubnju i Goran Pavlović na basu, dok je na produkciji albuma radio i Luka Tralić Shot, član grupe Elemental. Album je dostupan na svim striming platformama.