Spremni za snimanje novih pjesama

Bendovi “Vatra” i “Pavel” često sarađuju, drže zajedničke koncerte, a Šerići i Dečak su kumovi pa publiku ne čudi što su se napokon odlučili da ukrste vokale
602 pregleda 0 komentar(a)
Vatra, Foto: Vatra
Vatra, Foto: Vatra
Ažurirano: 11.12.2019. 10:57h

Bend “Vatra” riješio je da promoviše sedmi singl sa aktuelnog albuma “Nama se nikud ne žuri”.

U pitanju je numera “Pitanje i odgovor” koji su za potrebe albuma snimili sa pjevačicom sastava “Pavel” Antonijom Tonkom Šerić.

Ovog puta, autorka muzike i teksta je klavijaturistkinja benda “Vatra” Irena Celio-Cega, koja iza sebe ima nekoliko autorskih pjesama koje su se našle na albumima benda, a neke su zaživjele i kao singlovi.

Tonka i Ivan Dečak zajednički su donijeli priču o ljubavi koja slušaocima prepušta odabir kome je ona usmjerena, a frontmen “Vatre” objašnjava da je upravo ova numera oda svim odnosima - roditeljskim, ljubavnim koji oplemenjuju na način da sve loše blijedi.

Bendovi “Vatra” i “Pavel” često sarađuju, drže zajedničke koncerte, a Šerići i Dečak su kumovi pa publiku ne čudi što su se napokon odlučili da ukrste vokale.

“Na ideju za duet došla je Irena, naša klavijaturistkinja. Aljoša (Šerić) i ja već godinama pričamo kako ćemo jednoga dana nešto zajedno da iskomponujemo, ali uvijek ostanemo na priči, pa je Irena odlučila da uzme stvari u svoje ruke i tako je nastala pjesma “Pitanje i odgovor” u kojoj nam gostuje Tonka”, priča za “Vijesti” Dečak.

Pjesma je, prema riječima autorke Irene Celio-Cega o trenutku sreće i spoznaji na vječno pitanje “jesmo li srećni”, a Dečak otkriva da li je pri nastajanju iste bila ideja da bude duetska pjesma i da je pjeva žena.

“U slučaju pjesme ‘Pitanje i odgovor’, Irena je kao autorka muzike i teksta došla na ideju da je ova numera idealna za saradnju sa Tonkom. Mi smo tu ideju koja je došla iz njene glave, prihvatili sa zadovoljstvom, a mislim da je i publika saglasna da je ovo bio dobar potez”, kaže Dečak.

Ovim singlom koji je sedmi sa aktuelnog albuma “Nama se nikud ne žuri” “Vatra” je završila promociju ovog projekta. “Upravo numera ‘Pitanje i odgovor’ zatvara priču oko albuma ‘Nama se nikud ne žuri’. Već u januaru naredne godine ulazimo u studio i započinjemo sa radom na novom albumu. Prvi najavni singl novog projekta možete očekivati već u martu 2020. godine”, obećava Dečak.

Nakon što pjesma “Pitanje i odgovor” zaživi na radio-stanicama, publika će imati priliku da vidi i spot za ovu numeru.

“Video je još u fazi snimanja, rediteljsku palicu smo prepustili našem najpoznatijem čovjek za spotove Radislavu Jovanovu Gonzu, sa kojim smo već sarađivali mnogo puta i jedva ga čekamo da podijelimo to sa gledaocima”, tvrdi muzičar.

Godina koja je na izmaku za “Vatru” je bila veoma uspješna, a upravo 2019. bend slavi 20 godina na sceni.

“Čitavu godinu smo slavili radno, međutim uz sve te mnogobrojne koncerte uspjeli smo da objavimo tri albuma - studijski ‘Nama se nikud ne žuri’, ‘Ultramix’, album remikse naših pjesma sa kojima smo ove godine nastupili na Ultra Urope festivalu u Splitu, kao prvi bend koji je ikada nastupio na tom festivalu elektronske muzike. Godinu na izmaku, ali i samu proslavu dvije decenije na sceni obilježio je i album ‘Vatra XX uživo’, koji smo nedavno objavili, a na njemu su snimci sa našeg centralnog slavljeničkog nastupa iz aprila ove godine koji smo održali u Domu sportova u Zagrebu”, podsjeća Dečak i dodaje da je upravo projekat “Vatra XX uživo” dolazi kao integrirani dio biografije “20 godina s preprekama”.

“Naša biografija je nedavno objavljena i publika na nju dobro reaguje. Dosta sam angažovan i oko nove sezone televizijskog šoua ‘The Voice’ gdje sam jedan od mentora”, pohvalio se Dečak.

Kako kaže, “Vatru” do kraja godine čeka još desetak nastupa.

“Planovi za narednu godinu temelje se na snimanju novih pjesama jer odmah početkom 2020. godine ulazimo u studio, a nadam se da ćemo u okviru koncertnih aktivnosti u narednoj godini ponovo posjetiti Crnu Goru”, nada se Dečak.

Bonus video: