Wikler Sky i Meta objavili prvi zajednički album

Kombinacijom klasičnog hiphopa i modernih beatova sa elementima različitih muzičkih žanrova predstavili su inovativan, zarazan i ozbiljan album
818 pregleda 0 komentar(a)
Wikler Sky, Foto: Screenshot/Youtube
Wikler Sky, Foto: Screenshot/Youtube

Nakon što su krajem 2018. publici predstavili prvi singl ‘Zima’ koji je najavio njihovu saradnju i obilježio prvu polovinu godine na alternativnoj sceni, Wikler Sky i kragujevački multiinstrumentalista i producent Meta, objavili su svoj prvi zajednički album ‘Treći Svetski Rat’ u izdanju nezavisne izdavačke kuće Aristokrat Muzik iz Beograda.

Drugi teaser albuma došao je sredinom ove godine, kada su naslovnim singlom privukli pažnju šire javnosti, a nastupom u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem učvrstili svoju poziciju i time potvrdili skori izlazak jednog od najiščekivanijih hip hop albuma 2019.

Iako se na albumu radilo, dugo, gotovo tri godine, izlazak dva singla koji su postali klupski hitovi dao je publici naznaku šta mogu da očekuju od izdanja.

Kombinacijom klasičnog hiphopa i modernih beatova sa elementima različitih muzičkih žanrova, Wikluh Sky (Đorđe Miljenović) i Meta (Peđa Ristić) predstavili su inovativan, zarazan, ali prije svega, ozbiljan album koji pruža putovanje kroz širok spektar emocija, pričajući muzičku priču koja drži slušaoce zainteresovanima od početka do kraja - od sporih i simfonijskih trep pop stvari, pa sve do nekog tvrdog dubstep zvuka.

Muziku na cijelom albumu zajednički potpisuju Wikluh Sky i Meta koji je radio i aranžmane, dok je za mix i mastering zaslužan Đorđe Grgurović Grzi.

Bonus video: