Priča o košmaru koji ostane nakon ljubavnog sloma

Novi singl hrvatske pjevačice evocira zvuk moćnih balada kakve su bile popularne 90-ih godina na ovim prostorima, a izdavač Universal Music ističe da je Kindl još jednom pokazala zašto važi za jedan od najupečatljivijih vokala u regionu, dok singl karakteriše emotivna lirika i melodija
1589 pregleda 0 komentar(a)
Pjesma o “pročišćenju”: Ivana Kindl, Foto: Privatna arhiva
Pjesma o “pročišćenju”: Ivana Kindl, Foto: Privatna arhiva

Hrvatska r’n’b/soul pjevačica Ivana Kindl objavila je novu pjesmu “Ostavljaš me samu”, koja je dostupna na YouTubeu, kao i na svim većim muzičkim striming servisima kao što su Spotify i Deezer.

Novi singl hrvatske pjevačice evocira zvuk moćnih balada kakve su bile popularne 90-ih godina na ovim prostorima, a izdavač Universal Music ističe da je Kindl još jednom pokazala zašto važi za jedan od najupečatljivijih vokala u regionu, dok singl karakteriše emotivna lirika i melodija.

Pjevačica je kazala da je njena nova pjesma bazirana na ličnim iskustvima.

“’Ostavljaš me samu’ je nastala u jednom dahu, u naletu dobre inspiracije. Riječi i melodija samo su tekli, stvorila se slika u glavi. Spontano se dogodila priča o kraju jedne ljubavi, o spoznaji koja ostavlja neizbrisiv trag, o košmaru koji ostane nakon ljubavnog sloma. Budući da sam sama doživjela takva iskustva, nije ih bilo teško pretočiti u pjesmu”, objasnila je Kindl.

Sa ovom numerom hrvatska pjevačica najavila je novo izdanje, potvrdivši da uveliko marljivo radi na pripremi svog petog studijskog albuma. Izlazak njenog novog izdanja planiran je za narednu godinu, a prije toga ona je kazala da će krajem januara 2020. publici predstaviti i prateći spot za pjesmu “Ostavljaš me samu”.

Ivana Kindl je 2017. proslavila 15 godina karijere i mada u Hrvatskoj važi za jednu od cijenjenijih pjevačica svog žanra, još nije bila u prilici da nastupa u Crnoj Gori, pa se nada da će se to uskoro promijeniti.

“Prije 15-16 godina kad sam se probijala bilo je potpuno drugačije vrijeme i puno lakše uspjeti samo sa talentom. Danas se to dosta izmijenilo, svi znamo da caruje površnost, ali ja se držim beskompromisno muzike i u funkciji sam muzike. Mada znam da sam na svojevrsnoj margini zbog toga što ne padam na ove propratne pojave poput skandala i skidanja. Smatram da to nema smisla, a nije ni dostojanstveno za ženu. Znam da je teže, ali opet jednog dana kad ostarim i kad se budem osvrtala biću srećna jer sam tu gdje jesam zbog svojih pjesama i svog pjevanja, ne zbog nečega što smatram nebitnim. Nije lako, treba imati puno vjere, posebno u sebe”, kazala je ona ranije za “Vijesti”.

Bonus video: