SEVDAHBABY O FILMU "4 RUŽE"

Saradnja sa Jovanovićem je bila prijatna i kreativna

"U pitanju je rimejk pjesme, tako da sam se u velikoj mjeri vodio originalnim zvukom i aranžmanom", priča SevdahBABY o numeri "Seti se"
1020 pregleda 0 komentar(a)
SevdahBABY, Foto: Privatna arhiva
SevdahBABY, Foto: Privatna arhiva

Srpski muzičar, DJ i producent Milan Stanković aka SevdahBABY bio je zadužen za produkciju kompozicije “Seti se”, koju je za portebe filma “4 ruže” snimio Dragan Jovanović. U pitanju je pjesma koju je slavni glumac otpjevao još kao član benda “Kuguars”, a upravo ovom numerom najavljuje i svoj povratak na muzičku scenu.

“Dragan je veliki umjetnik i veoma prijatan čovjek, što ne ide uvijek jedno sa drugim. Bilo je sve jako spontano, on je ponovo prenio svoju autentičnu energiju na pjesmu “Seti se”, koju je Gagi u stvari pisao još za predstavu “Kuguars”, 90-ih godina”, kaže o saradnji sa Jovanovićem za Vijesti SevdahBABY.

Kako ova pjesma nije u fazonu koji je publika navikla od popularnog muzičara, Stanković ne krije da se prilagođavao atmosferi numere i filma.

“U pitanju je rimejk pjesme, tako da sam se u velikoj mjeri vodio originalnim zvukom i aranžmanom. Ovaj put sam zaista bio samo muzički producent i slušao instrukcije naručioca, koji je u ovom slučaju bio Vasilije Nikitović, reditelj i producent filma “4 ruže”. A moram da naglasim da je i ta saradnja bila veoma prijatna i kreativna”, tvrdi Stanković.

Pored produkcije za “Seti se” Stanković je radio još jednu kompoziciju za pomenuto ostvarenje Nikitovića.

“Za film ‘4 ruže’ sam uradio filmsku muziku samo za jednu scenu, doduše prilično bitnu - scenu koja zatvara film. I ta muzika se zapravo nastavlja na pjesmu “Seti se”, tako da je komponovana namjenski da se uklopi između dva pojavljivanja Gagijeve pjesme. Primijenjena muzika mi nije strana, jer sam i svoju profesionalnu muzičku karijeru započeo aranžirajući teme Tončija Huljića za seriju “Ponos Ratkajevih”, zajedno sa svojim tadašnjim cimerom Ognjanom Miloševićem, koji je zapravo i donio taj posao ‘u kuću’”, kroz smijeh se prisjeća Stanković.

SevdahBABY poznat je po velikom broju saradnji, a nedavno se na Internetu pojavila numera “Dimitrije Tucović”, a o čemu se zapravo radi, sagovornik Vijesti otkriva:

“U pitanju je moja saradnja sa fenomenalnim novim mladim bendom Srcolomci. U pitanju je dvojac iz Beograda, a publika je mogla prije nekoliko mjeseci da čuje njihov singl ‘Mali vrag’. Tako je zapravo i počela naša saradnja - ja sam ih javno pohvalio na društvenim mrežama, a onda su mi oni ponudili da zajedno uradimo pjesmu. Odlično smo se zabavljali radeći na ovoj pjesmi i spotu, što publika već može da vidi na Youtubeu, budući da je “Dimitrije Tucović” već online”, zaključuje Stanković.