Frušante se vraća u Peperse

Bend je na svom Instagram nalogu u nedjelju uveče saopštio da se Frušante vraća na svoje staro “radno mjesto”, kao i da Klinghofer više neće svirati sa njima, prenosi NME Magazin
969 pregleda 0 komentar(a)
RHCP, Foto: Screenshot/Youtube
RHCP, Foto: Screenshot/Youtube

Bend "Red Hot Chili Peppers" objavio je da se gitarista Džon Frušante, nakon 10 godina, vratio u bend.

Frušante je bend napustio 2008. godine, a naredne godine na njegovu poziciju je došao Džoš Klinghofer.

Bend je na svom Instagram nalogu u nedjelju uveče saopštio da se Frušante vraća na svoje staro “radno mjesto”, kao i da Klinghofer više neće svirati sa njima, prenosi NME Magazin.

“Red Hot Chili Peppersi objavljuju da se rastajemo sa gitaristom koji je deset godina sa nama, Džošom Klinghoferom. Džoš je divan muzičar koga poštujemo i volimo. Duboko smo zahvalni za vrijeme koje smo proveli s njim, i beskrajnu darovitost koju je podijelio sa nama. Takođe objavljujemo, sa velikim uzbuđenjem i punih srca, da se Džon Frušante vraća u grupu”, naveli su Pepersi.

Ovo je drugi put da se Frusciante vraća u Pepperse. Član popularne kalifornijske četvorke prvi put je postao 1988. godine i u bendu se zadržao 1992. U tom periodu, objavljen je album “BloodSugarSexMagik” koji im je doneo planetarnu slavu.

Poslije borbe sa zavisnošću od narkotika, u bend se vraća 1998. Već naredne godine objavljen je kultni album “Californication”, a usledili su i hvaljeni “By The Way” (2002) i dupli album “Stadium Arcadium” (2006).

Za kratko vrijeme postali su jedan od najpopularnijih bendova na planeti. Svjetska turneja 2007. godine bila je posljednja sa Frušanteom u postavi.

Bonus video: