DRUGO IZDANJE "MUSIC AWARDS CEREMONY"

Dvanaest Crnogoraca u nominaciji za MAC

Ove godine među 600 nominacija u 17 kategorija našli su se Sergej Ćetković, Who See, Knez, Vlado Georgiev, Bojan Marović, Andrea Demirović, Danijel Alibabić, Rambo Amadeus, D-moll, Highway...
776 pregleda 0 komentar(a)
Dedduh i Noyz u spotu za pjesmu “Đedovina”, Foto: Who See
Dedduh i Noyz u spotu za pjesmu “Đedovina”, Foto: Who See

Drugo izdanje “Music Awards Ceremony”, pod zvaničnim nazivom MAC 2020, biće održano 27. januara u beogradskoj “Štark areni”. Radio stanice iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije učestvovale su u nominovanju numera za dodjelu MAC priznanja, a u 17 kategorija našlo se više od 600 nominacija.

Ove godine među nominovanima našlo se mnogo više crnogorskih muzičara, a najviše njih je u konkurenciji pop muški hit. Tako se za to priznanje, između ostalih bore i Sergej Ćetković sa numerom “Ljubav”, Bojan Marović “Još si samo moja”, Nenad Knežević Knez “Danas ja, sjutra ti”, kao i Vlado Georgiev sa kompozicijom “Vrijeme laži”.

Ćetković se našao i u konkurenciji za najbolju pop kolaboraciju i to za numeru “Pusti probleme” koju je snimio sa crnogorskom klapom “Who See”.

Predstavnici Crne Gore na Eurosongu 2012. godine i jedini dobitnici MTV nagrade u Crnoj Gori - hip hoperi “Who See” našli su se i u nominaciji za hip hop - rep hit sa pjesmom “Đedovina”, a u istoj kategoriji je i crnogorski mladi reper Lux sa singlom “Disstrack na scenu”.

Dvije nominacije ima i svjetski Mega Car Rambo Amadeus sa numerom “Serator” za alernativni hit i najbolji video.

Priliku da osvoji MAC nagradu dobio je i podgorički bend “Highway” koji se proslavio zahvaljujući učešću u X faktoru, a takođe su bili predstavnici Crne Gore na Eurosongu. Njihov aktuelni singl “Beskrajni dan” našao u konkurenciji za pop bend hit.

Sa posljednje Montevizije čak dvije numere našle su se među nominacijama za MAC. Naime, ovogodišnji predstavnici Crne Gore, sastav D - moll sa pjesmom “Heaven” konkurišu za nagradu “novi izvođač”, dok predstavnica iz 2010. godine Andrea Demirović je sa kompozicijom “Ja sam ti san” svrstana među alternativne hitove.

Muzičar Danijel Alibabić sa pjesmom “Žena za medalju” svrstan je u katergoriju “pop-folk hit”, a među nominovanim Crnogorcima našao se i Šako Polumenta u kategorijama folk hit i najbolja obrada.

Zainteresovani za svoje fanovirte mogu glasati putem sajta musicawardsceremony.com. Glavna osobenost MAC-a je što spaja naizgled nespojive muzičke žanrove, pa se tako i ove godine na listama za nominovanje nalaze kako pop i rok, tako i numere narodne muzike, trep i hip-hop, a MAC priznanja biće dodeljena za svaku od kategorija.

Ove godine MAC će imati humanitarni aspekt, jer organizatori Skymusic i CEBEF dio svog prihoda od ulaznica izdvajaju u humanitarne svrhe.