Danas nema pjesme koju možete svrstati samo u jedan žanr

Danijel Alibabić sa pjesmom “Žena za medalju” nominovan u kategoriji pop-folk
1123 pregleda 1 komentar(a)
Danijel Alibabić, Foto: Miodrag Marković
Danijel Alibabić, Foto: Miodrag Marković

Crnogorski pjevač Danijel Alibabić smatra da je 2019. godina bila veoma uspješna za njega, a kao kruna došla je i nominacija za Music Awards Ceremony, ragionalnu manifestaciju koja će biti održana u Beogradu 27. januara.

Njegova pjesma “Žena za medalju” koja je osvojila publiku širom Crne Gore, ali i regiona našla se u konkurenciji pop-folk, a Alibabić je zadovoljan što je uopšte uspio da bude među muzičarima čije se ime našlo među nominovanima.

“Zadovoljstvo mi je što sam nominovan za ovogodišnji MAC. Pratio sam ovaj veliki muzički događaj i spektakl prošle godine, bio sam oduševljen jer je, na prvom mjestu, okupio veliki broj zvijezda. Kad je u pitanju pop-folk nominacija, moram da napomenem da nemaju čiste kategorije recimo samo pop, već imaju za pop-rok i pop-folk tako da u ovom slučaju moja kompozicija više pripada drugom žanru”, objasnio je Alibabić.

To što je većina kategorija izmiješana sa žanrovima, Alibabić objašnjava time što danas nema kompozicija koje je lako svrstati u žanrove.

“Ovo je prava slika muzičke scene danas. Više ne postoji pjesma koja se može svrstati samo u jedan žanr. Naime, autori danas prave pjesme koje su simbioza raznih žanrova, pa ni organizatorima nije bilo lako da sve njih svrstaju gdje treba”, kaže Alibabić.

On je već svoje fanove pozvao da glasaju za ovogodišnji MAC, a posebno je ponosan što je dobio do sad veliku podršku.

“Drago mi je što su ljudi spremni da glasaju za mene, tako da se nadam da ću uspjeti da uđem u uži izbor za nagradu i možda je na kraju i osvojim”, ne krije svoja očekivanja Alibabić.

Polaznici njegove školice pjevanja i ovogodišnji predstavnici Crne Gore na Eurosongu, grupa D mol takođe našla među nominovanima i to u konkurenciji za “novog izvođača”.

“To mi je baš bilo veliko iznenađenje. Tačno je da iako su se tek oformili iza sebe imaju Eurosong, međutim nakon tog takmičenja ništa se značajno nije desilo za njih. Mada, ima vremena još su na početku, ali eto i ova nominacija je znak da su bili zapaženi jer je i sama pobjeda na Monteviziji bila uspjeh, tako da se nadam da će, ako ne dobiju nagradu, makar dobiti priliku da nastupe u areni ‘Štark’ i još na velikoj bini izvedu numeru ‘Heaven’”, nada se Alibabić.

Godinu na izmaku sumirao je kao “veoma uspješnu na svim poljima”.

“Što se tiče muzike imao sam dva uspješna singla - ‘Žena za medalju’ i ‘Podstanar’, za oba snimio spotove. Tokom ove godine održao sam veliki broj nastupa, bio na Eurosongu sa D-molom, a sa Komnenom Radovićem sam nedavno u Zagrebu osvojio prvu nagradu za kompoziciju. Zato bih volio da se svi ovi uspjesi nastave i naredne godine”, priznaje Alibabić, dodajući da već ima planove za 2020. godinu.

“Svaka godina je stepenica više. Plan mi je da u narednoj godini u saradnji sa školom D mol napravim jedan festival za djecu i tinejdžere koji bi se održao tokom ljetnjih mjeseci. Akcenat bi bio na tinejdžere jer su oni uskraćeni da pokažu svoj talenat pošto je starosna granica za dječije festivale 12 godina, a oni moraju da čekaju do 16. da bi se pojavili negdje”, zaključuje Alibabić.

Bonus video: