NE ŽELI KONTROVERZE I NUSPOJAVE

Karan odustao od "Dore"

Karan je od nastupa se odustalo zato što se tvrdi da je numeru "'My legacy is love'" pjesmu izveo na koncertu u Visokom,
1347 pregleda 0 komentar(a)
Goran Karan, Foto: KotorArt
Goran Karan, Foto: KotorArt

Hrvatski kantautor Goran Karan ipak neće učestvovati na destivalu "Dora 2020" na kojem će se birati hrvatski predstavnik za Pjesmu evrovizije.

Nakon što su objavljeni rezultati HRT-ovog konkursa za "Doru", prema kojima je izabrano 16 kompozicija i četiri rezervne, stigla je i informacija kako je Karan odustao od nastupa na tom festivalu. Umjesto Poznatog hrvatskog kantautora koji je Hrvatsku na Eurosongu predstavljao 2000. godine nastupiće Elis Lovrić sa pjesmom "Jušto", koja je bila prva rezerva.

Karan je od nastupa se odustalo zato što se tvrdi da je numeru "'My legacy is love'" pjesmu izveo na koncertu u Visokom, a pravila nalažu da se kompozicija prije izvođenja na Dori ne smije objaviti. Karan, međutim, tvrdi da pjesma nije objavljena ni u kakvoj verziji.

"Drugačiju verziju pjesme, koju sam naslovio "My Legacy is Love", izveo sam na koncertu u Visokom u Bosni i Hercegovini. Pjesma "My Legacy is Love" u obliku kakav je poslat na Doru, i stihovima, i muzikom, i aranžmanom, i dužinom značajno se razlikuje od onoga što sam odsvirao tom prilikom. Važno je napomenuti i da pjesma nije objavljena ni u kakvoj svojoj verziji", ispričao je Karan za 24sata.

On je napomenuo da njegov razlog za bavljenje muzikom nikad nije bio i neće biti takmičarski.

"Stoga sam odlučio da pjesmu 'My Legacy is Love', da bih otklonio sve moguće pogrešne interpretacije, povlačim sa 'Dore'. Na taj način želim da zatvorim prostor za bilo kakve kontroverze i nuspojave, jer kako stihovi te pjesme kažu: "Moja ostavština je ljubav."

Takmičenje "Dora 2020" biće održano 29. februara u opatijskoj dvorani "Marino Cvetković".