ZADOVOLJNI ODJEKOM KOJI JE PJESMA NAPRAVILA

Bend "Neon" o novom singlu: Nijesmo slijepi za milion pojava koje nas okružuju

Singl “Tattoo” je pratila i kampanja gdje ste na Instagramu zajedno sa tattoo majstoricom Bojanom organizovali nagradnu igru u okviru koje su dodijeljene čak dvije tetovaže
754 pregleda 0 komentar(a)
Neon, Foto: Ivan Mandić
Neon, Foto: Ivan Mandić

Bend “Neon” koji predvode Marko Vukčević i Ilija Pejović odavno je klupskim svirkama pokazao da muzika koju rade nije svojstvena za ove prostore. To su potvrdili i autorskim numerama, a nedavno su objavili treći singl, nazvan “Tattoo” koji autorski potpisuje Pejović.

“Veoma smo zadovoljni odjekom koji je pjesma postigla za nekoliko dana. Čini nam se da se kao neki dobar virus proširila, potpomognuta snagom digitalnih servisa i društvenih mreža na kojima su naši brojni prijatelji, ali i potpuni neznanci nesebično dijelili spot, uz vrlo ohrabrujuće komentare”, ispričao je Pejović o prvim reakcijama publike.

Singl “Tattoo” je pratila i kampanja gdje ste na Instagramu zajedno sa tattoo majstoricom Bojanom organizovali nagradnu igru u okviru koje su dodijeljene čak dvije tetovaže.

“Bili smo nestrpljivi u iščekivanju trenutka izlaska pjesme, pa smo sa našom prijateljicom Bojanom osmislili igru darivanja na Instagramu koja nam je ujedno poslužila i kao neka vrsta pretkampanje. Vodili smo se asocijacijom na naziv pjesme ‘Tattoo’, a tetovaža kao poklon djeluje prilično intrigantno. Ispostavilo se da je odlično prihvaćena od strane naših pratilaca, čiji je odziv bio i veći od očekivanog. U kontaktu smo sa onima koji su osvojili poklon. Prva tetovaža već je urađena i inspirisana je djevojčicom koja predstavlja plod ljubavi jednog bračnog para”, kaže Marko Vukčević. Njihov muzički pravac nije svojstven muzici koja se radi u Crnoj Gori, od početka članovi “Neona” se trude da zvuk svjetskih bendova približe ovdašnjoj publici, a na pitanje koliko je zbog toga teži put do uspjeha, Pejović odgovara:

“Hvala na tome što u našem stilu prepoznajete svjetski prizvuk. Mi se ne bavimo previše time kako ćemo da nazovemo muziku koju pravimo, dok god ona zvuči kao nešto što bismo mi rado slušali. Nažalost, čak i najkomercijalnija muzika koja je napravljena u Crnoj Gori nema nema jednake šanse da dopre do slušalaca van naših granica i za to niko drugi, osim nas kao građana, nije kriv. Osim što apriori, bez zadrške prihvatamo sve što nam se nameće iz okruženja, sa istim žarom trudimo se da sputamo svaki pokušaj da se u tom domenu napravi nešto ovdje. Postoji jedna narodna izreka koja najslikovitije objašnjava ovu pojavu - ‘Kako te iz kuće ispraćaju, tako te u selu dočekuju’”.

Vukčević već iza sebe ima samostalni album na kome je radio više od deceniju, pa i ne čudi što je sa objavljivanjem pjesama kad je Neon u pitanju ne žure. Do sada je publika imala priliku da čuje tri njihova singla, a Pejović ne krije da su mišljenja da za album nije pravo vrijeme.

“Konstantno pratimo dešavanja u muzičkoj industriji i čini se da je ovdje uvriježeno pogrešno mišljenje da su albumi izgubili smisao. Singlovi u normalnim uslovima zapravo predstavljaju pjesme koje se nalaze na albumima i koje se ciljano plasiraju u određenim vremenskim intervalima. Opšte okolnosti su ono što diktira trenutni tempo našeg rada”, objašnjava Pejović.

Sve tri numere, su ljubavnog karaktera, a sagovornici “Vijesti” otkrivaju šta ih inspiriše.

“Iako ‘Mit’ nije ljubavna pjesma u očekivanom smislu te riječi, na ovaj ili onaj način sve se vrti oko ljubavi. Mi privatno vodimo prilično sređene živote i ako bismo svijet posmatrali sa subjektivne tačke gledišta, vjerovatno nikad ništa ne bismo ni napisali. Ipak, nijesmo slijepi za million pojava koje nas okružuju, a koje svako razumno biće pokreću na neku vrstu bunta. Zašto, osim pjesama sa ljubavnom tematikom, postoje i angažovane teme koje su trenutno u demo formi i koje čekaju svoj red na objavljivanje”, kaže Pejović. Iako su publiku osvojili obradama, od trenutka kad su počeli da rade i autorske pjesme, svaki nastup koriste da bi ih izveli uživo i vidjeli kako publika reaguje na iste.

“Od kad smo počeli sa autorskim radom, na svim nastupima sviramo naše pjesme. Smatramo da bi svaki bend koji imalo drži do svog dostojanstva trebalo da radi tako. Ukoliko mi ne cijenimo ono što radimo, kako da očekujemo to od publike? Do pojave pjesme ‘Tattoo’, publika je bila podijeljena između prva dva singla. Ipak, čini nam se da već imaju novog favorita”, pohvalio se Vukčević.

U narednoj godini planiraju još singlova

U 2019. godini "Neon" je objavio dva singla - "Tattoo" i "Mit", a imali su i veliki broj svirki. Kako oni ocjenjuju godinu na izmaku i o planovima za 2020. Pejović priča:

"Godina je bila prilično raznolika i komplikovana. Jedina konstanta bilo je naše raspeće između želje da što više predstavimo auturski rad i potrebe da redovnim nastupima nadoknadimo materijalna očekivanja koja svaki pojedinac u bendu ima. U narednoj godini očekujemo da izdamo još nekoliko singlova, potencijalno i album. A sa novim autorskim pjesmama, nadamo se i ozbiljnijim angažmanima koji prije svega podrazumijevaju autorski rad".