"OVA NOMINACIJA JE DOKAZ DA SE RADOM SVE MOŽE"

Priznanjima se raduje kao i prvog dana

Crnogorski muzičar Bojan Marović ponosan je na nominaciju za MAC nagradu sa pjesmom “Još si samo moja”, naročito jer je i njen autor
710 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Marović, Foto: Filip Roganović
Bojan Marović, Foto: Filip Roganović

Crnogorski muzičar Bojan Marović ove godine konkuriše sa pjesmom “Još si samo moja” za nagradu MAC (Music Award Ceremony) u konkurenciji “Pop muški hit”.

Pored njega za istu nagradu između ostalih nominovani su i crnogorski muzičari Sergej Ćetković, Nenad Knežević Knez i Vlado Georgiev, pa je Maroviću, kako ističe čast što je u tako jakoj konkurenciji.

“Bio sam nominovan i prošle godine, ali mi je drago ipak naći se u samom vrhu scene. To je za svakog muzičara velika stvar. Posebno zadovoljstvo je što je odabrana baš moja pjesma čiji sam autor, dok aranžman potpisuje Strahinja Đurić. Zato ako dobijem nagradu, biće mi još draže”, ne krije on.

O nominacijama nije razmišljao, iako ne krije da mu je drago što će i ove godine na neki način biti dio regonalnih muzičkih nagrada. “Ova nominacija je dokaz da se radom sve može. Ono što je najbitnije kad je bilo koji posao u pitanju, ne samo muzika je ostati svoj i dosljedan svemu što jesi”, smatra Marović.

U većini nominacija izmiješani su mnogi žanrovi, pa je tako i u konkurenciji gdje je Marović. “To je nešto što vam jasno govori koliko je pop muzika širok pojam na Balkanu, ali i u kolikoj je krizi”, objašnjava muzičar. Ne krije da bi volio, bez obzira na to hoće li dobiti najviše glasova publike, da se nađe među izvođačima koji će nastupiti na ovogodišnjem MAC-u koji će biti održan 27. januara u Štark areni.

“Sama činjenica da sam među odabranima je velika stvar. Ono što je najbitnije je da su koncerti rasprodani, klubovi u kojima nastupam su puni… Jednostavno, pjesma je vjetar u jedra, zato glasajte pa će se naći nagrada na polici”, poručuje Marović. Upravo na toj polici Marović ima veliki broj priznanja, koja je osvajao tokom svoje karijere koja traje od 2002. godine. Ipak, volio bi da mu ova godina započne priznanjem sa Music Awords Ceremony, i ne krije da se priznanjima i danas raduje. “Uvijek im se radujem, kao prvog dana. Ono što još više volim je kad se na koncertu svaka pjesma nagradi aplauzom” priznaje on.

Godina koja je za nama, Maroviću je donijela nekoliko hitova, imao je pune ruke posla, a volio bi da mu uspješna bude i 2020. “Prošla godina bila je radna i mnogo lijepih trenutaka se desilo u 2019. godini. No, mislim da je publika od mene navikla da idem stepenicu po stepenicu, pa ću se potruditi da u ovoj godini budem još vredniji, radniji i obećavam da ću biti bolji”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Iako je na početku karijere publiku osvojio baladama, kasnije je pokazao da zna da iznese i brze pjesme. Danas tvrdi da u muzici treba eksperimentisati i ne držati se striktno samo jednog muzičkog pravca. “Sviram ono što mi prija, žanrovi ne postoje kod mene”, zaključuje Marović.