Beogradski sindikat na ovogodišnjem Bedem festu

"Beogradski sindikat je godinama predmet mog interesovanja i sada su se eto sklopile kockice tako da ove godine dolaze"
142 pregleda 4 komentar(a)
Beogradski sindikat, Foto: Facebook
Beogradski sindikat, Foto: Facebook
Ažurirano: 28.02.2018. 12:01h

Bedem fest, deveti po redu, ove godine biće održan od 3. do 5.avgusta a prvo ime koje su organizatori objavili je Beogradski sindikat koji će na nikšićkoj gradskoj tvrđavi nastupiti 4.avgusta.

„Razmišljao sam kako otići korak dalje i više i šta to novo publici ponuditi. Beogradski sindikat je godinama predmet mog interesovanja i sada su se eto sklopile kockice tako da ove godine dolaze. Oni su oduševljeni što će nastupiti kod nas, mi takođe što su poziv prihvatili“, kazao je za „Vijesti“ direktor Bedem festa, Petar Šundić.

Kako je kazao ovogodišnji Bedem fest biće najbolje izdanje do sada a publika će se, prema njegovim riječima, u to uvjeriti kada budu saznali i imena ostalih učesnika.

„Biće takvih imena da će ovogodišnji Bedem fest biti najbolji do sada“, uvjeren je Šundić.

Ove godine organizatori su odlučili i da promijene termin održavanja najstarijeg festivala u Nikšiću. Do sada je to bio septembar, a sada će to biti avgust.

„Eto, odlučili smo da zbog raspodjele događaja koji se dešavaju u Nikšiću promijenimo datum održavanja. I da avgust započne sa Bedem festom. Jeste da smo uvijek imali sreće kada je vrijeme u pitanju i da sunce prati Bedem fest, ali neka ovoga puta bude Bedem fest bude 'osvježenje' u ljetnjim sunčanim danima“, poručio je Šundić.

Beogradski sindikat postoji od 1999.godine i profilisali su se kao veoma angažovan bend, sa oštrim političkim stavovima i jakom rodoljubivom notom u svojim pesmama. Kultni beogradski rep sastav je u Nikšiću nastupio 2012.godine na Lake festu.

Bonus video: