konkuriše za nagradu pop numera muškog izvođača

Knez nominovan za nagradu na dodjeli MAC: Instant život se odrazio i na muziku

“Zadovoljan sam što sam prošao i prvi krug. Što se tiče same manifestacije, bez obzira na to hoću li dobiti nagradu u toj konkurenciji ili ne, biću te večeri u Štark areni. Neću pjevati, ali ću zato sa koleginicom Nevenom Božović dodijeliti jedno od priznanja”, otkriva Knez
1394 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Knežević Knez, Foto: Filip Roganović
Nenad Knežević Knez, Foto: Filip Roganović

Drugi krug glasanja za Music Ceremony Awords koja će biti održana 27. januara u Štark areni već je u toku, a crnogorski muzičar Nenad Knežević Knez sa baladom “Danas ja, sjutra ti” konkuriše za nagradu pop numera muškog izvođača.

Kako kaže u razgovoru za “Vijesti”, drago mu je što je uopšte nominovan za ovogodišnji MAC.

“Zadovoljan sam što sam prošao i prvi krug. Što se tiče same manifestacije, bez obzira na to hoću li dobiti nagradu u toj konkurenciji ili ne, biću te večeri u Štark areni. Neću pjevati, ali ću zato sa koleginicom Nevenom Božović dodijeliti jedno od priznanja”, otkriva Knez.

Ističe da je ovakva dodjela bila potrebna regionu, i da su organizatori uspjeli da naprave manifestaciju sličnu dodjelama koje se rade u svijetu.

“Teško je ispratiti manifestacije koje se dešavaju u toliko velikim prostorima poput Arene. Svakako da je sam šou više napravljen za televiziju, pa je samim tim gledati dodjelu putem malih ekrana mnogo bolje. No, ipak, te večeri MAC će okupiti izvođače iz čitavog regiona, što je veliki uspjeh iako ne znam kako je sama manifestacija ispraćena po ostalim ex-Yu republikama”, pita se Knez.

Njegov posljednji singl “Danas ja, sjutra ti” prošao je zapaženo, što potvrđuje i sama nominacija za MAC, a pomenuta balada trebala je da najavi Knezov dugoočekivani studijski album.

Posljednji projekat “The Magic of Balkan” na kojem su se našle obrade narodnih pjesama objavljen je 2012. godine, dok je sa autorskim pjesmama posljednji put album izašao 2008. godine sa nazivom “Otrov i med”. Iako s vremena na vrijeme snimi po singl, Knez smatra da još nije pravo vrijeme za objavljivanje albuma.

“Pravu pop muziku na ovim prostorima njeguje svega desetak izvođača. Ostali se trude, vjerovatno i da isprate trendove pa pop miješaju sa ostalim žanrovima. Zbog toga je pop muzika u ozbiljnom problemu, mada ni mi pop izvođači nemamo neku izdavačku i producentsku kuću koja bi stala iza nas i promovisala ono što radimo, kao što to imaju izvođači koji su izabrali, recimo narodnu muziku. Sve se svelo na Youtube preglede, a jako je teško osmisliti samo kampanju koja može da isprati puštanje u etar jedne numere, jer sve to mnogo košta”, priča Knez.

Kako kaže, pop muzika polako pada u drugi plan, jer mlađe generacije forsiraju neke druge muzičke žanrove.

“Mislim da sad nije vrijeme za pop muziku, a još manje za objavljivanje albuma, zato sam i malo usporio rad na albumu, koji, priznajem, najavljujem već godinama. Danas upravo u simbiozi sa pop muzikom dominiraju drugi muzički stilovi, ali zato nema pjesama koje u sebi nose taj evergrin. Sve je postalo od danas do sjutra. Kako živimo instant život, to se odrazilo i na muziku pa se više ništa ne zadržava. Izbaciš pjesmu koja je tri mjeseca hit, ali nakon toga više se niko i ne sjeća da je ista postojala. Hiperprodukcija je jaka, ali zato je sve manje kvaliteta i kad je muzika, ali i kad su tekstovi u pitanju. No, iskreno se nadam da će se ta situacija promijeniti nabolje”, kaže Knez.

Pozvao fanove da glasaju i za njegovu ćerku

Knezova starija kćerka Ksenija, koja već nekoliko godina gradi muzičku karijeru, takođe je nominovana u jednoj od konkurencija za MAC. Naime, Ksenija je karijeru počela kao prateći vokal pjevajući sa Željkom Joksimovićem, a imala je priliku da sa ocem nastupa i na Eurosongu. Lid vokal bila je u nekoliko numera koje je napisao DJ i producent SevdahBaby, a već nekoliko mjeseci osvaja top liste, ali i klubove kao članica tria Hurricane.

“Njih tri su nominovane u kategoriji muzički video, pa sam svoje fanove pozvao da glasaju i za mene i za njih. Uvijek sam bio podrška Kseniji i presrećan sam što je uspješna. Njih tri su za kratko vrijeme, gotovo preko noći, uspjele da osvoje publiku i to samo sa jednom pjesmom ‘Favorito’ koja ne silazi sa top lista i može se čuti u svakom klubu”, ponosan je Knez. No, i sam je imao sličnu situaciju na početku svoje karijere, kada je sa pjesmom “Dal si ikada mene voljela” osvojio publiku na ex-Yu prostorima.

“To je bilo drugačije vrijeme i ipak moram priznati da je meni trebalo mnogo više vremena da dođem do tolikog broja fanova koliko za sad imaju Hurricane. Jeste to za to vrijeme tada bio veliki uspjeh, ali ipak popularnost je došla malo kasnije. Njih tri su bukvalno eksplodirale, i rijetki su izvođači koji se mogu pohvaliti da imaju po pet - šest mjeseci unaprijed planirane nastupe svakog vikenda, a bukvalno su se tek pojavile na scenu”, objašnjava Knez.

Preporučujemo za Vas