Hrvatska grupa riješila da hitu “Sam u vodi” iz 1989. godine da novo ruho

Tereza Kesovija snimila duet sa grupom Let 3

Ova pjesma jedan je od neizostavnih hitova iz velike i uspješne diskografije Leta 3 objavljena davne 1989. na njihovom mitskom albumu ‘Two dogs funcking’
1008 pregleda 2 komentar(a)
Tereza Kesovija, Foto: Savo Prelević
Tereza Kesovija, Foto: Savo Prelević

Hrvatska grupa Let 3 riješila je da svom starom hitu, pjesmi “Sam u vodi” da novo ruho, a u tome im je pomogla hrvatska diva Tereza Kesovija.

Ova pjesma jedan je od neizostavnih hitova iz velike i uspješne diskografije Leta 3 objavljena davne 1989. na njihovom mitskom albumu ‘Two dogs funcking’.

Terezin specifičan glas i izražaj savršeno su se uklopili uz Prljin vokal te uz nove aranžmane stvorili su moćnu pjesmu.

„Kada sam bio mali padao sam u nesvijest kad je pjevala, kad udahne osvoji cijeli svijet pa sam često maštao o saradnji i uvijek mislio da je to nemoguće. Tereza je nevjerovatna jaka osoba koja ima ogromnu energiju, fenomenalan glas, očito zato može otpjevati ovu zahtjevnu pjesmu koja traje 10 minuta u kojoj se nježno pjeva i neljudski urliče... Uz Prlju to može samo Tereza!“, kaže Mrle.

Saradnjom sa Kesovijom zadovoljan je i Prlja „Ona je kao osoba, dama i umjetnica jedinstvena pojava. Malo je ljudi s takvom količinom energije. Moj bonton mi nalaže da ne spominjem njenu dob, ali pored velike Tereze u studiju sam se osjećao kao pučkoškolac, doslovno su mi se gaće tresle. Ta žena je zemljotres. Srećan sam i ponosan što sam dobio priliku s takvom veličinom da dijeliti mikrofon i pjesmu“, poručio je Prlja.

Let 3 je jedan od najkreativnijih bendova na našim prostorima, omiljeni među strukom i publikom zbog svog beskompromisnog izražavanja, nepodilaženja bilo kome ili bilo čemu, te pomicanju granica svojim muzičkim stvaralaštvom. Svaki njihov projekt dočekan je sa ogromnom znatiželjom, a upravo novom verzijom ‘Sam u vodi’, najavljuju album sa obradama klasika diskografije Leta 3.