Vladimir Zaputović objavio album "Infinity"

"Album je sniman u mom malom kućnom studiju, snimanje je počelo prošle godine početkom proljeća", objavio je muzičar koji je ranije bio član nekoliko lokalnih bendova, a sada je dio trip hop grupe Beatz Rhymes.
196 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Zaputović, Foto: Privatna arhiva
Vladimir Zaputović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.02.2018. 15:05h

Nakon što ga je početkom mjeseca najavio spotom za naslovnu pjesmu, podgorički rok muzičar Vladimir Zaputović objavio je novi album "Infinity". Njegovo četvrto studijsko izdanje može se besplatno preuzeti sa Zaputovićeve Bandcamp stranice.

"Album je sniman u mom malom kućnom studiju, snimanje je počelo prošle godine početkom proljeća. Na albumu nema gostiju, sadrži osam pjesama, može da se skine sa Bandcampa i biće na YouTube servisu", objavio je muzičar koji je ranije bio član nekoliko lokalnih bendova, a sada je dio trip hop grupe Beatz & Rhymes.

Zaputović je ranije "Vijestima" otkrio da je album konceptualan i da se na njemu mogu naći primjese roka, bluza, metala, ambijentalne muzike, te da uz muziku dolazi i kratka priča na engleskom inspirisana naslovnom numerom.

"Zadovoljan sam dosta jer sam izvukao ono što sam i tražio tokom snimanja , neku mračnu, ali blagu atmosferu i lijepu za čuti. Nema ništa ljepše nego kad ti se na kraju svega svidi ono što si odsvirao i snimio, stvorio", objašnjava muzičar.

On se na sva četiri svoja albuma bavio instrumentalnom muzikom, koja nije naročito popularna na ovim prostorima. Ipak, podgorički muzičar kaže da je prijatno iznenađen kako su prethodna izdanja prihvatili domaći, ali i strani slušaoci i dodaje da se nada da će i novi album naći svoje mjesto.

"Ima dovoljno ljudi koji vole instrumentalnu muziku, a isto tako ih ima previše koji kažu da je ne razumiju, nažalost", ističe Zaputović.

On je kazao da, bar za sada, nema u planu da uživo izvodi numere sa svog albuma, ali da će ekranizovati bar još jednu pjesmu.

Bonus video: