Drone studio iz Nk snimio najbolji aftermovie o Lake Festu

„Filmom su ispraćeni svi izvođači festivala, propratne aktivnosti i različiti segmenti festivala. Sem što je u skladu sa konkursnim zadacima, on je takođe tehnički i sadržajno odlično urađen“, saopštili su organizatori
111 pregleda 1 komentar(a)
Lake fest 2017, Foto: Luka Zeković
Lake fest 2017, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.02.2018. 18:01h

Pobjednik ovogodišnjeg konkursa za izradu aftermovie Lake fest 2017 je Drone studio iz Nikšića, u sastavu Miloš Tomašević i Josif Perović. Njihov video, kako su saopštili organizatori, na moderan i jedinstven način pokazuje svaki segment festivala, a i tehnički je odlično urađen.

„Filmom su ispraćeni svi izvođači festivala, propratne aktivnosti i različiti segmenti festivala. Sem što je u skladu sa konkursnim zadacima, on je takođe tehnički i sadržajno odlično urađen“, saopštili su organizatori.

Ekipa Drone studio-a je prošle godine osvojila drugo mjesto, dok su ovogodišnji vicešampioni ekipa Fos media iz Podgorice, a treće mjesto je takođe pripalo Podgoričanima, Matu Uljareviću i Miljanu Vučeliću.

„Ekipi Fos media je za nijansu promaklo prvo mjesto, jer se radi o zaista dobro urađenom filmu u tehničkom smislu, a snimci sa festivala 'uhvaćeni' su na veoma umjetnički i jedinstven način. Nijanse su odlučivale u odabiru. Najveći argument u odabiru trećeg mjesta bila je činjenica da su Mato i Miljan videom pokazali veliki trud i potrudili se da uhvate svaki dio festivala, od dolaska, kampa i moto kampa, pa sve do koncerata“, saopštili su organizatori.

Pomenuti konkurs, čiji je cilj afirmacija mladih ljudi da se bave video produkcijom, je organizovan treću godinu zaredom.

Pobjedničkom timu pripala je nagrada od 800 eura, dok su drugo i treće mjesto dobili novčani iznos od 500 i 300 eura. Nagradni fond je obezbijeđen uz podršku Minisitarstva kultuere Crne Gore.

Pivara „Trebjesa“ i Ekološki pokret „Ozon“ uradili su video koji je bio van konkurencije i koji je pratio tradicionalnu akciju „Rock and Recycle“ koja se svake godine organizuje u okviru Lake festa. Ovaj video prati i proces stvaranja skulpture u obliku vidre koja je napravljena od 30.000 plastičnih čaša koje su prikupljene tokom festivala.

“Projekat „Iz različitog ugla” svake godine pokazuje sve bolje rezultate. Broj učesnika je svake godine sve veći, a samim tim se podiže i nivo kvaliteta. Sem što filmovi predstavljaju promociju festivala, veoma bitan segment je i promocija Krupačkog jezera i grada Nikšića”, poručili su organizatori.

Bonus video: