„Divlje jagode” objavile album „Jukebox”

Na projektu gostovali nekadašnji članovi koji su ostavili traga u radu benda koji slavi 40. rođendan
675 pregleda 0 komentar(a)
Divlje jagode, Foto: Promo
Divlje jagode, Foto: Promo

Povodom 40 godina postojanja i rada na sceni, grupa “Divlje jagode” predstavlja novi studijski album koji nosi naziv “Jukebox” koji je kako kažu članovi benda simbol njihovih početaka, prolaznosti vremena, ali i poruka kako nikad neće zaboraviti svoje stare hitove i članove benda.

Shodno tome, na albumu su ugostili nekadašnje članove Tonija Jankovića, Mladena Vojičića Tifu, Sanina Karića, Nenada Borića i Edina Šehovića Šehu koji zajedno s Divljim jagodama slave 40 godina postojanja.

Ovim albumom pjevač Toni Janković postaje punopravni član benda, a upravo je on dio potpuno nove pjesme, naslovne ‘’Jukebox”.

Muziku i aranžman potpisuje osnivač i gitarist “Divljih jagoda” Zele Lipovača, dok je tekst radio hitmejker Nenad Ninčević.

“Nakon četiri najavna singla i skoro dvije godine poštenog rada, novi studijski album pod nazivom ‘Jukebox’ je konačno tu. Koncepcija ovog albuma je bitno drugačija od prethodnih, a ideja za takav album došla je od fanova koji su željedi da se kao gosti, na albumu pojave mnogi svirači i pjevači koji su prošli kroz Divlje Jagode i ostavili neizbrisiv trag u pjesmama i albumima. Bilo je nemoguće da ugostimo baš sve koji su za proteklih 40 godina prošli kroz bend, ali dobar dio njih se odazvao pozivu i pridružio snimanju jubilarnog albuma. Bilo je to nezaboravno druženje pa vjerujemo da smo barem dio atmosfere uspjeli da prenesemo i na pjesme koje su se našle na ovom albumu”, poručili su članovi benda.

Bonus video: