Šakira i Dženifer Lopez na Super Bowlu nastupile besplatno

Nisu dobile novac za performans

NFL pokriva jedino sindikalni trošak, što znači da plaćaju minimalni broj radnika, koji je potreban kako bi se odradili osnovni poslovi oko organizacije ovog sportskog događaja i plaćaju troškove produkcije
7490 pregleda 3 komentar(a)
Dženifer i Šakira, Foto: Grammy.com
Dženifer i Šakira, Foto: Grammy.com

Pjevačice Šakira i Dženifer Lopez nastupile su na Super Bowlu, a mnogi se pitaju koliko su njih dvije zaradile za šou od 15 minuta. Može doći kao veliko iznenađenje, ali nastupale su potpuno besplatno.

Nastup na poluvremenu Super Bowla je velika stvar. Ne samo da milioni ljudi ovaj događaj i nastup na poluvremenu prate preko televizijskih ekrana, nego ih prati i gomila sa prepunog stadiona, jer u pitanju je jedan od najvećih sportskih događaja u godini.

Pjevači koji nastupaju na ovom poznatom poluvremenu ne dobijaju novčanu nadoknadu za svoj performans. NFL pokriva jedino sindikalni trošak, što znači da plaćaju minimalni broj radnika, koji je potreban kako bi se odradili osnovni poslovi oko organizacije ovog sportskog događaja i plaćaju troškove produkcije.

 Izvođači smatraju da je velika čast nastupati na Super Bowlu i većina njih tvrdi da im je san da pjevaju na ovom događaju bez obzira na to što nemaju finansijsku nadoknadu. Drugi razlog je masovna eksponiranost. Lejdi Gaga je nakon svog performansa na Super Bowlu doživjela ogroman skok na playlistama, dok je streaming pjesama Džastina Timberlejka masovno povećan nakon njegovog nastupa.