Bedem fest na Ment festivalu

“Bila je to sjajna prilika za sretanje i upoznavanje sa novim ljudima iz preko 25 zemalja iz čitave Evrope, za predstavljanje dosadašnjeg rada, ali i za neke dalje konekcije i potencijalne saradnje u narednom periodu”, kazao je Petar Šundić, direktor Bedem festa
486 pregleda 0 komentar(a)
Bedem fest
Bedem fest

Kampanja za 11.izdanje Bedem festa krenula je iz Ljubljane gdje je dvočlani tim nikšićkog festivala učestvovao na šestom izdanju Ment festivala i konferenciji koja je okupila predstavnike 15 festivala iz čitave Evrope, booking menadžere i menadžerke, mnogobrojne internacionalne i regionalne izvođače, bendove, DJ, medije, brojnu publiku.

Kako su saopštili predstavnici Bedem festa, koji su bili jedini predstavnici iz Crne Gore, na više od 20 lokacija održano je preko 200 koncerata, više od 15 okruglih stolova i panel diskusija, prezentacija, mnogobrojni umjetnički performansi.

“Bila je to sjajna prilika za sretanje i upoznavanje sa novim ljudima iz preko 25 zemalja iz čitave Evrope, za predstavljanje dosadašnjeg rada, ali i za neke dalje konekcije i potencijalne saradnje u narednom periodu”, kazao je Petar Šundić, direktor Bedem festa.

Kako je kazao, organizatori Ment festivala su istakli da je razlog za poziv predstavnika Bedem festa uspješna i autentična priča koja ga prati od samog početka, ali i glas o festivalu koji njeguje pozitivne vrijednosti i energiju koja povezuje i nadahnjuje.

“Koliko je zapravo važna i neophodna uvezanost svih relevantnih aktera kako bismo zajedno uspješno uživali u onome što radimo a istovremeno nudili svima sjajne festivale i muzičke događaje koji okupljaju i zbližavaju ljude, uz sve benefite po zemlju domaćina koja ima šansu da predstavi sebe kao otvorenu, inspirativnu sredinu za dolazak publike iz svih krajeva svijeta. Upravo je to ono što je neophodno ostvariti u narednom periodu, raditi na dovođenju ljudi odsvuda i što više stranaca kao i predstavnike reprezentativnih festivala od kojih se može naučiti mnogo”, kazao je Šundić i dodao da su pred preko 400 posjetilaca predstavili Bedem fest.

„Gradska tvrđava, po je kojoj Bedem fest dobio ime, bila je u centru pažnje u smislu njene dalje valorizacije, promocije, ali i na polju njene digitalizacije i u tom kontekstu razmijenjene su veoma interesantne ideje koje ćemo dalje i na partnerskoj osnovi razrađivati. Nikšić i Bedem u ovoj godini biće po prvi put domaćin jednog veoma prestižnog međunarodnog samita iz svijeta festivala i muzike“, kazao je direktor Bedem festa.

Prema njegovim riječima posjetioci konferencije i predstavnici iz svijeta festivalske i muzičke industrije izrazili su oduševljenje ali i odlučnost da u narednom periodu dođu u Crnu Goru i na Bedem fest.

“Sastavni dio konferencije bio je i jako zanimljiv koncept speed networking-a u okviru koga su u petominutnom obraćanju bendovi iz Evrope, agencije i buking menadžeri predstavljali svoj rad u neposrednoj komunikaciji sa predstavnicima svih 15 festivala, uključujući i sam Bedem fest”, zaključio je Šundić.

Bonus video: