NASTAVLJAJU SA MUZIČKIM EKSPERIMENTISANJEM

Hibrid, etc. i Sara Renar snimili duet

Pjesma “Na pola puta” najavljuje istoimeni album koji donosi 11 pjesama ovog benda
1039 pregleda 0 komentar(a)
U spotu se pojvaljuje Darja Badnjević, Foto: Screenshot/Youtube
U spotu se pojvaljuje Darja Badnjević, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 13.02.2020. 13:54h

Sastav “Hibrid, etc.” u saradnji sa hrvatskom kantautorkom Sarom Renar predstavlio je spot za pjesmu “Na pola puta”.

Sa novim singlom, Hibrid, etc. nastavljaju sa muzičkim eksperimentisanjem, objedinjujući različite žanrove i uticaje u njima jedinstven zvuk. Ovaj put im je u tome pomogla i hrvatska kantautorka Sara Renar.

Pjesmom “Na pola puta” najavljen je i istoimeni album koji izlazi 3. marta, na kojem će se naći 11 pjesama uz 12 gostiju.

Produkciju pjesme “Na pola puta” potpisuje Dino Aganović, vokal i tekst Sara Renar, gitaru Adnan Salihović, a back vokal Edin Baljić. Pjesma je snimana u Studio Podmornica i Studio Old Miklefield.

Spot je realizovan u saradnji Platforme i digitalnog labela Podmornica. Režiju, kameru i montažu spota potpisuje Tarik Bičo, glavna uloga u spotu je Darja Badnjević, dok ostatak ekipe uključene u realizaciju spota čine Armin Čosić (kostimografija), Ervin Golubović (asistent kamere).

Sarajevska etiketa Podmornica nakon objavljivanja svoje kompilacije pod nazivom “Ispod površine”, te albuma grupe KOSMO i Kviteri, pjesmom “Na pola puta” najavljuje i istoimeni album grupe “Hibrid, etc.”.

Podmornica za cilj ima promociju alternativne i eksperimentalne muzike s posebnim fokusom na kreativni rad lokalnih muzičara i bendova.

Sara Renar je hrvatska kantautorka. Njen muzički izražaj je alternativan i eksperimentalan uz primjese indie i pop muzike i malo elektronike. Svojim live nastupom je prepoznata kao nešto novo na regionalnoj sceni te je u posljednjih nekoliko godina imala priliku da gostuje po cijelom Balkanu, kao i nekim evropskim gradovima. Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, poput Porin (najbolji album najbolji novi izvođač, najbolja ženska izvedba), Hrvatski Radio (album godine), IMPALA European album of the year nomination, itd.

Preporučujemo za Vas