„Koka, kola, led“

Pogledajte prvi spot podgoričkog sastava "Hi-Hat"

Crnogorska hip-hop scena ovih dana dobila pojačanje
4291 pregleda 4 komentar(a)
Iz spota dvojca “Hi-Hat”, Foto: Privatna arhiva
Iz spota dvojca “Hi-Hat”, Foto: Privatna arhiva

Crnogorska hip-hop scena ovih dana dobila je pojačanje, a pjesmu „Koka, kola, led“, prvi singl dvojca “Hi-Hat”, na društvenim mrežama podijeli su i brojni muzičari.

Za nepunih 24 sata od objavljivanja pjesme na Youtube kanalu, „Koka, kola, led“ brojala je oko tri hiljade pregleda, što je značajna brojka kada se uzme u obzir da je u pitanju jedina numera “Hi-Hata”.

Ovaj dvojac iz Podgorice čine Haris Abdić i Gorčin Pejović, a njihov muzički sastav ujedno je i jedan od projekata njihove produkcijske kuće “Capybara Crew Production”.

„Mi smo takođe i osnivači novootvorene audio/video produkcijske kuće, koja se bavi pravljenjem audio i video sadržaja (pjesama, spotova, reklama, soundtrakova, sound designom, video editingom...)“, pojašnjava u razgovoru za „Vijesti“ Abdić.

Drugi član, Gorčin Pejović, publici je od ranije poznat kao autor elektronske muzike, pa objašnjava kako je došlo do interesovanja za hip- hop žanr koji je sve popularniji - trap.

„Trap je žanr koji se bavi mračnim temama društva, a mi ih samo dajemo u naznaci tako da nismo pravi trap. Naš zvuk varira i može biti i r’n’b i hip hop. Radimo moderan zvuk i produkciju, u skladu sa svjetskim trendovima i kontinuirano ćemo objavljivati hitove koji pomjeraju granice i definišu savremeni zvuk i video“, obećava Pejović i dodaje da su „ozbiljni u namjeri da prave audio i video sadržaj u kontinuitetu“.

„Ne bavimo se kriminalom, ali smo u prvoj pjesmi stavili sebe u razne uloge, kao što su ‘kontroverzni biznismeni’, konzumatori, obični radnici u kancelarijama i neke imaginarne uloge koje su plod mašte osoba pod dejstvom opijata“, nastavlja on.

Ipak, njihov cilj nije propagiranje nedozvoljenih supstanci, već može se reći obratno.

„Konkretno ovaj tekst u kombinaciji sa spotom prikazuje određene slike, odnosno scene u kojima se svakodnevna osoba može naći. Ujedno asocira i na jedan od problema modernog društva, a to je pretjerana konzumacija opojnih sredstava, pa želimo da pokrenemo razvijanje svijesti o tome“, nadovezuje se Abdić.

U njihovoj prvoj pjesmi gostuje mlada crnogorska pjevačica koja je publici poznata već duže vrijeme - Katarina Bogićević, a koja je dobila zadatak da otpjeva refren.

„Katarina Bogićević je jedan izuzetan talenat, a doveo je Haris jednog lijepog dana kod mene u studio i od trenutka kada sam čuo kako pjeva bilo je jasno da nema greške u saradnji sa njom. Doduše, za vrijeme snimanja spota je bila u Beogradu na snimanju emisije ‘Tvoje lice zvuči poznato’, ali njen glas čini čuda, tako da je doživljavam kao veoma prisutnu u spotu“, ispričao je Pejović.

Abdić sa druge strane komentariše broj pregleda na Jutjubu i otkriva da su zadovoljni.

„S obzirom na to da, nažalost, nemamo budžet za marketing, zadovoljni smo dosadašnjim brojem pregleda i nadamo se da će se i to još povećati“, ističe on i dodaje da im je, pored cilja da nastave sa objavljivanjem pjesama i spotova, cilj i razvijanje produkcije.

„Nadamo se da ćemo kroz naš rad predstaviti budućim saradnicima našu ‘Capybara Crew Production’, jer smatramo da na taj način možemo pokrenuti lavinu kreativnog rada i konačni razvoj/formiranje scene u Crnoj Gori“, zaključuje Abdić.

„Žao nam je što svi kreativni ljudi moraju da bježe iz države da bi uspjeli negdje po bijelom svijetu, jer nisu imali uslova za kreiranje svoje muzičke karijere ovdje“, nadovezuje se Pejović.

„Crna Gora je krenula ka nekoj vrsti emancipacije i kulturnog uzdizanja i mi smo tu da doprinesemo tome koliko god možemo. Moramo kao narod probuditi svijest o kulturi i važnosti iste, jer smo je zapostavili“, poručuje Abdić.