Click2Dream: Nastup DJ Deepa na tajnoj lokaciji

“Činimo sve da predstavimo još jedan događaj za pamenje”, poručuju iz organizacije
57 pregleda 0 komentar(a)
DJ Deep, Foto: Facebook
DJ Deep, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.02.2018. 15:34h

Organizacija Click2Dream za svega par godina postala je jedna od najznačajnijih na polju promocije elektronske muzike u Crnoj Gori, a nakon gostovanja zvijezda kao što su Dax J i Jonas Kop, ove godine ljubitelje rejva obradovaće nastupom jednog od lidera francuske scene, veterana DJ Deepa.

Žurka će se održati 9. marta, uz Francuza će kao domaće snage nastupiti Vakat, Vlado Marković i Dino R, a organizatori lokaciju događaja čuvaju tajnim. Objaviće je, kažu, nedjelju dana pred žurku na njihovoj Facebook stranici. Ono što je poznato je da će cijena ulaznice biti osam eura, a mlađima od 18 ulaz će biti zabranjen.

DJ Deep poznati je “vinil džanki” koji jednako dobro pliva i u tehno i u haus vodama već dvije decenije. Karijeru je započeo sa eksplozijom rejv kulture u Francuskoj, probio ga je legendarni Loran Garnije, a danas iza sebe ima brojna uspješna izdanja i projekte kao što su Sergie Rezza i Adventice koji mu dozvoljavaju da radi ono što najviše voli - eksperimentiše sa zvukom.

“DJ Deep je izvođač kojeg smo imali prilike dva puta da čujemo - na Moondance Festivalu i u čuvenom berlinskom “Tresoru”. Oba puta nas je oduševio nevjerovatnom selekcijom muzike i energijom koju prenosi publici, tako da kada je došlo vrijeme da započnemo novi projekat, on nam je bio prvi na listi željenih.

Jedinstven umjetnik i neko ko zaista uživa veliko poštovanje globalno kada je u pitanju tehno i haus scena”, objašnjavaju Ratko Ćosović i Matija Sladaković iz organizacije Click2Dream.

Njihov dosadašnji izbor gostiju bio je po mjeri sladokusaca tog žanra, a kažu da ih selektuju prije svega po kvalitetnoj produkciji i načinu ophođena prema poslu koji rade. Odgovor na pitanje što su im najveće prepreke u pokušajima da crnogorskoj publici približe aktuelne i poznate tehno i haus izvođače nije iznenađujuć.

“Jedino ta 'finansijska kočnica' jer ako želite poznatog i vrhunskog DJ-a, onda morate i da izdvojite novac da biste ga bukirali. Takođe, svi ti poznati izvođači imaju usko isplanirane kalendare, pa se onda mora planirati unaprijed mjesec-dva, nekad i više”, otkriva Ćosović za “Vijesti”.

Učinjenim tokom prošle godine kažu da su zadovoljni, da je publika prepoznala kvalitet i vjerno pratila što su radili, a događaji koji su se izdvojili bili su nastup Dax J-a u Kotoru, Dreams Are Not Inside - žurka tokom krstarenja Skadarskim jezerom, Born In Sand - vikend na Adi Bojani, nastup Skeptika u Barutani, te cijela sezona u podgoričkom “Klubu”. U narednom period kažu da se sa dolaskom ljepšeg vremena može očekivati dosta zanimljivih događaja, ali su trenutno fokusirani na sljedeći.

“Činimo sve da predstavimo još jedan događaj za pamenje”, poručuju iz organizacije.

Nakon što je prethodnih par godina Crnu Goru zahvatila rejv ludnica sa velikim brojem klupskih, festivalskih i događaja na otvorenom, posljednjih mjeseci broj dešavanja se drastično smanjio, pa su neki domaći DJ-evi ocijenili da je došlo do zasićenja. Iz “Click2Dream” smatraju da razloga za brigu nema.

“To je i logičan splet okolnosti poslije svih novogodišnjih praznika i prve nedjelje januara. Dolazi do neke vrste zasićenja, ali ipak veći je onaj faktor finansija jer se za navedene dane dobro potroše, pa generalno i sva omladina manje izlazi, a onda ima i manje događaja”, pojasnio je Ćosović.

Bonus video: