Isak Šabanović predstaviće danas novi singl “Šta je od nas ostalo”

Kako kaže, cilj mu je da pokuša da nađe svoje mjesto na tržištu Bosne i Hercegovine, pa će se fokusirati da pjesmu predstavi i tamo
3974 pregleda 1 komentar(a)
Isak Šabanović, Foto: Bojan Micić
Isak Šabanović, Foto: Bojan Micić

Crnogorski pjevač Isak Šabanović predstaviće danas na Youtube kanalu novi singl. U pitanju je rok balada “Šta je od nas ostalo” koju potpisuje bosanskohercegovački autor Almir Ajanović.

“Upoznao sam se s Almirom prošle godine, a tome je posredovao naš zajednički prijatelj sa kojim sam u studiju Ajanovića radio duet. Ta pjesma još nije gotova, ali se nadam da će ubrzo biti. Singl će biti objavljen pod etiketom “Tempodigital”, to je Almirova produkcija koja je jaka u Sarajevu i dosta poznatih muzičara je pod ovom izdavačkom kućom objavilo pjesme”, kaže za Vijesti Šabanović.

Kako kaže, cilj mu je da pokuša da nađe svoje mjesto na tržištu Bosne i Hercegovine, pa će se fokusirati da pjesmu predstavi i tamo.

“Ovoga puta odabrao sam rok baladu. Biće to nešto potpuno drugačije od prethodnih singlova”, pohvalio se on. Iako je aktivan kad su u pitanju nastupi po klubovima, singlove ne objavljuje često. Tvrdi da je razlog to što je teško naći odgovarajuću pjesmu s obzirom na to da sve liče.

“Singl ‘Šta je od nas ostalo’ biće neko “osvježenje” od silnih auto tjun pjesama. Kada smo birali numeru preslušali smo njih desetak, i ja sam se još na prvo slušanje oduševio i naježio. Kada je vidio moju reakciju Almir mi je rekao da je moram snimiti jer sam je doživio”, prisjeća se Šabanović.

Za spot je bio zadužen “MC studio” iz Bijeljine na čelu sa Željkom Cvijetinovićem, a kako otkriva muzičar, trudili su se da isprate tekst pjesme.

“Na snimanju je bilo fenomenalno. Upoznao sam nove ljude i upoznao malo grad. Dva dana smo snimali bez prestanka. Bilo je umora koliko hoćeš, a još na to kad dodamo mojih 18 sati nespavanja. Ono što mi je najviše smetalo tokom snimanja je šminka. Nakon ovog spota zavidim ženama zbog toga što mogu svaki dan da je nose i da im ne smeta. Možda snimanje i ne bi trajalo toliko dugo da ga nijesmo prekidali svako malo jer sam razmazivao šminku, pošto me je svrbjela koža od nje”, prisjeća se Šabanović.

Bonus video: