u konkurenciji bilo 16 pjesama

Damir Kedžo predstavnik Hrvatske na Eurosongu

Kedžo je imao isti broj glasova stručnog žirija, kao i gledalaca i slušalaca HRT-a kao i takmičarka Mija Negovetić, ali su presudili su glasovi publike
2070 pregleda 0 komentar(a)

Hrvatsku će na ovogodišnjem izboru za pjesmu Evrovizije u Holandiji predstavljati Damir Kedžo s pjesmom "Divlji vjetre''.

Kedžo je, kako prenosi HRT, imao isti broj glasova stručnog žirija, kao i gledalaca i slušalaca Hrvatske radiotelevizije kao i takmičarka Mija Negovetić, ali su presudili su glasovi publike koja je najviše bodova dala upravo Kedžu. U konkurenciji je bilo ukupno 16 pjesama.

Kedžo će Hrvatsku predstaviti 12. maja, nastupom u drugom dijelu prve poluzavršnice najvećeg svjetskog televizijskog muzičkog takmičenja.

"Kada sam sišao sa stejdža, rekao sam - ovo je stvarno bilo dobro, iza ovog mogu stajati", kazao je pobjednik ovogodišnje Dore na konferenciji za novinare.

Izvođači koji su se borili za put u Holandiju bili su Elis Lovrić, Bojan Jambrošić, Edi Abazi, Zdenka Kovačiček, Alen Vitasović & Božidarka-Matija Čerina, Đana, Aklea Neon, Nikola Marjanović, Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe, Marin Jurić-Čivro, Lorena Bućan, Indira, Jure Brkljača, Colonia, Mia Negovetić i Damir Kedžo.

Preporučujemo za Vas