Podrška društvu za zaštitu životinja

Crnogorski reper Stato kroz pjesme u kojima govori iz perspektive psa radi na osvješćivanju javnosti
442 pregleda 0 komentar(a)
Stato, Foto: Privatna Arhiva
Stato, Foto: Privatna Arhiva

Crnogorski reper Stato, prošle godine najproduktivniji u našoj zemlji sa nizom objavljenih izdanja, lansirao je u etar EP “Ruka šapi” kao vid podrške istoimenom društvu za zaštitu životinja.

Mada nema nikakvu zvaničnu saradnju sa njima, mojkovački reper čije je pravo ime Nenad Tomović kazao je da je da su u kontaktu i nada se da će njihove veze biti čvršće u budućnosti, a ovu organizaciju promovisao je na festivalu Centrum koji je prošlog ljeta organizovao u svom gradu.

“Ovaj EP je čin podšske i zahvalnosti ljudima iz ovih i sličnih organizacija. Svijest kao što je njihova nam definitivno fali u društvu, s obzirom da su nam empatija i plemenitost ugroženi načinom života koji nam je serviran i nametnut, ali koji smo i mi sami prihvatili”, ističe Stato.

Izdanje “Ruka šapi” može se čuti na YouTube kanalu Statove etikete B2 studio, a sadrži četiri numere i jedan skit u kojem se, kako je otkrio, čuje razgovor jednog pripadnika Opštine i komunalnog policajca u vezi sa trovanjem pasa lutalica.

“Sve pjesme su pisane iz perspektive psa koji je personifikovan u svom predstavljanju, ali i sa namjerom podučavanja i upozoravanja ljudi. Muziku su radili Katarza, Necke i Coa, a za produkciju su se pobrinuli Infamous iz IRS Casual studija, Coa i Necke, u čijem studiju se i snimila pjesma ‘Pas’. Na EP-u nema gostiju”, naglasio je Stato.

Na pitanje kako je došao na ideju za ovakav projekat odgovara da je spojio lijepo i korisno za sve.

“Rep i podršku, B2 studio i NVO sa odličnim djelovanjem. Osim toga, vidio sam i zajedničku budućnost u našem djelovanju i niz realno ostvarivih projekata”, dodao je reper.

On je otkrio da su u planu jedan ili dva spota sa EP-a, a želja mu je da ekranizuje pjesmu “Gudboj”.

Stato je sa svojih pet prošlogodišnih izdanja dao značajan doprinos novom talasu crnogorskog repa, scene koja se može pohvaliti velikom produktivnošću u posljednje vrijeme.

Bonus video: