pripremio novo izdanje “Delusion”

Glavni grad opet ima respektabilne događaje

Podgorički DJ i producent ima novi EP, a najavljuje i nastup gdje će dijeliti pult sa Markom Rombojem
873 pregleda 0 komentar(a)
Godina sjajno počela, Foto: Krsto Vulović
Godina sjajno počela, Foto: Krsto Vulović

Mada je prošlu godinu okončao ne baš lijepim vijestima - hakeri su mu oteli gomilu materijalu na kojem je radio, podgorički producent i DJ Ognjen Vuković, poznatiji kao AudioStorm u ovu je ušao snažno sa novim izdanjima i našavši se na top listama najboljih producenata regiona.

On je pripremio novo izdanje “Delusion” koje će 19. marta izaći ekskluzivno na servisu Beatport po cijeni od 4,99 dolara (4,38 eura), a sadržaće dvije trake.

“Ovo je inače moje 20. izdanje na jednoj od mojih matičnih etiketa gdje sam bukvalno domaćini jako mi je drago zbog tog malog jubileja. Balkan Connection je prvi lejbl moćnog američkog Proton radija, a koji je pokrenuo naš sunarodnik, moj imenjak Ogi Gee Cash”, objasnio je Vijestima producent poznat po progresiv zvuku. On je kazao da je 2020. počela za njega sjajno jer već iza sebe ima nekoliko izdanja - na američkoj Modern Agenda etiketi je debitovao sa remiksom, nakon toga je objavio dva EP-a sa po dvije trake, na belgijskoj Bonzai i britanskoj Stripped etiketi, a “u fioci” čuva još nekoliko traka za koje traži izdavače.

AudioStorm već neko vrijeme važi za jednog od najpoznatijih aktera moderne crnogorske elektronske scene, a kao potvrda dobrog rada došla je vijest da se drugu godinu zaredom našao na top listi najboljih ex YU producenata po izboru regionalnog izdanja Mixmaga, globalno popularnog magazina koji se bavi elektronskom muzikom.

“Opet sam se našao na listi najboljih producenata čiji je rang jako teško precizno odrediti, jer smo svi imali izuzetno uspješne godine. Čestitam kolegama na izboru, pogotovo sugrađaninu Mr Lekki koji se zasluženo našao na istoj, a upućujem zahvalnost Mixmagu za višegodišnju podršku”, istakao je Vuković.

Kao što je i navikao publiku, podgorički producent je prilično vrijedan, pa ovih dana radi na nekim gostujućim miksevima za inostrane radio stanice, a nedavno je objavio i remiks kompozicije “Arpegiator” kultnog kompozitora Žan Mišel Žara, koji je dostupan na YouTubeu i AudioStormovoj Soundcloud stranici.

Istim tempom radi i na nastupima, pa će 21. marta na terenu Aero kluba “Špiro Mugoša” u Podgorici nastupiti uz svjetski poznatog njemačkog DJ-a Marka Romboja u okviru organizacije “Moonwalk”. “Sa njim sam inače već jednom nastupao u okviru posljednjeg Refresh festivala u Kotoru 2017. Nakon toga u aprilu imam još jedan odličan događaj, ali ne bih još otkrivao detalje”, dodao je Vuković.

U posljednje vrijeme čini se da domaća elektronska scena postaje prepoznata čak i od države, budući da je Glavni grad organizovao nekoliko žurki, a pojavio se i prijeko potreban prostor za ovakve događaje u vidu Kolektora. Slaže li se AudioStorm da je to korak naprijed?

“Smatram da je Kolektor idealan prostor za održavanje takvih događaja, posjeduje predispozicije za audio-vizuelni spektakl, može da radi nesmetano do zore, a nalazi se maltene u centru grada. Od prošle godine imamo dvije jake produkcije koje se bave organizovanjem i promocijom, sada se na krilima entuzijazma pojavila i treća, tu su još neki pokreti kojima treba dati podršku jer se bore i trude da budu dio scene i ugrađuju sebe u istu. Mislim da se ponovo vraća vrijeme kad je glavni grad imao respektabilne događaje u elektronskoj muzici”, uvjeren je Vuković.

Preporučujemo za Vas