Album snimljen pod etiketom “Croatia Recordsa”

Helem Nejse objavio “Gluten tag”

Sarajevski trojac za vikend je predstavio svoj treći studijski album koji nosi kvalitetnu simbiozu nekoliko raličitih muzičkih žanrova među kojima dominiraju rap, reggae, rock, etno, dub
446 pregleda 0 komentar(a)
Helem nejse, Foto: Arnej Misirlić
Helem nejse, Foto: Arnej Misirlić

Godinu dana nakon objave albuma “Pola čovjek, pola jedan” i samo nekoliko dana nakon objave singlova “More Than Weed” i “Maza”, Helem Nejse slušaocima predstavlja novi album “Gluten tag”.

Sarajevski trojac za vikend je predstavio svoj treći studijski album koji nosi kvalitetnu simbiozu nekoliko raličitih muzičkih žanrova među kojima dominiraju rap, reggae, rock, etno, dub... Album je snimljen pod etiketom “Croatia Recordsa”, a predstavljen je singlom “More Than Weed” koji je naišao na odlične reakcije publike. U osam novih pjesama slušaoci će imati priliku čuti sjajne saradnje sa Božom Vrećom, Dinom Šaranom i Abdulahom Sidranom.

“Zbog pandemije koronavirusa, savjetovano nam je da ostanemo kući kako bismo spriječili dalje širenje virusa i konačno, zajedničkim snagama, uradimo nešto jako dobro za našu planetu. Nije nam drago što se izlazak albuma nesretno poklopio sa koronom, ali ako ništa, raduje nas činjenica što ‘Gluten Tag’ barem djelomično popraviti raspoloženje ljudima koji su u samoizolaciji”, objasnio je trojac nakon objavljivanja albuma.

Podsjećamo, zbog pojave i širenja koronavirusa odgođen je njihov sarajevski koncert, koji je trebalo da bude održan 21. marta u Domu mladih. Novi datum održavanja koncerta biće objavljen uskoro. “U nadi da će naše nove pjesme unijeti barem malo vedrine u ove teške korona dane, šaljemo vam velike pozdrave iz HN stožera”, poručuje Helem Nejse.