Kroz pjesmu snažnu poruku uputila Aleksandra Kovač

“Sada je vrijeme za razum, disciplinu i odgovornost, za samoizolaciju, socijalno distanciranje i brigu o svom i tuđem zdravlju"
1054 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandra Kovač, Foto: Miša Obradović
Aleksandra Kovač, Foto: Miša Obradović

Srpska kantautorka Aleksandra Kovač izbacila je singl i usput uputila snažnu poruku povodom teške situacije u vezi sa epidemijom virusa korona. U pitanju je numera “Odavde do večnosti” koji je krajem prošlog vijeka otpjevala Severina, a za potrebe snimanja albuma “Ja samo pjevam” napisala je Kovač.

“Sada je vrijeme za razum, disciplinu i odgovornost, za samoizolaciju, socijalno distanciranje i brigu o svom i tuđem zdravlju. Moramo shvatiti, kao društvo, da samo od nas i našeg ponašanja zavisi da li ćemo doživjeti scenario kao u Italiji, ili ćemo pobijediti ovaj virus i spasiti jedni druge”, kazala je Kovač, prenose novosti.

Ona je apelovala na sve građane da ostanu kod kuće i vode računa o sebi i drugima.

“Šaljem svu svoju podršku i snagu svim ljudima koji se bore za svoje živote, kao i svim zdravstvenim radnicima, medicinskom osoblju, ljekarima, medicinskim sestrama, spremačicama u bolnicama, farmaceutima u apotekama i prodavačicama i prodavcima u radnjama, koji rade svaki dan i izlažu se opasnosti od zaraze. Oni su pravi heroji”, dodala je Kovač dodajući da je najbolji način da svim ljudima pružim nadu, utjehu i ljubav u ovim teškim vremenima kroz muziku.

“Nova pjesma ‘Odavde do večnosti’ je nastala davne 1999. godine, kada sam je komponovala za Severinin album ‘Ja samo pjevam’. Sada, mnogo godina kasnije, predstavljam je u novom ruhu i pjevam je za zdravlje svih građana naše zemlje i cijelog svijeta. Čuvajte se dragi ljudi i nadam se da će vam moja muzika pomoći da barem na trenutak otplovite u neki ljepši i bolji svijet od ovog u kome trenutno živimo”, poručila je ona.

Ovo nije prva numera koju je Kovač radila za druge izvođače, a da je kasnije odlučila da je i sama snimi. Naime, nedavno je objavila baladu “Poljubi me”, koju je svojevremeno otpjevala Nina Badrić.

1999. godine Kovač je za potrebe Severininog albuma “Ja samo pjevam” napisala numeru “Odavde do večnosti” kojoj je sad dala novo ruho. Ovo nije prva numera koju je Kovač radila za druge izvođače, a da je kasnije odlučila da je i sama snimi. Naime, nedavno je objavila baladu “Poljubi me” koju je svojevremeno otpjevala Nina Badrić.

Bonus video: