Pogledajte: Premijera spota sarajevske grupe Letu Štuke “Paranoja”

Pjesmu “Paranoja” prati smiješni, animirani propratni video koji su Štuke prigodno odlučile da objave na Dan šale 1. april
1354 pregleda 0 komentar(a)
Satirična pjesma: Štuke prošle godine u Podgorici, Foto: Filip Roganović
Satirična pjesma: Štuke prošle godine u Podgorici, Foto: Filip Roganović

U doba izolacije zbog korona virusa muzičarima je teško da snime nove pjesme i spotove, pa se trude da budu što kreativniji kako bi svojoj publici ponudili novi materijal. U skladu s tim poznata bosansko-hercegovačka grupa Letu Štuki objavila je novi-stari singl “Paranoja” uz prateći video spot koji premijeru ima na portalu “Vijesti”.

U pitanju je pjesma iz sad već davne 2008. sa albuma “Proteini i ugljikohidrati” koji je donio širu slavu sarajevskom bendu koji je podgorička publika bila u prilici da sluša prošle godine na City Groove festivalu.

Pjesmu “Paranoja” prati smiješni, animirani propratni video koji su Štuke prigodno odlučile da objave na Dan šale 1. april.

“’Paranoja’ je satirična pjesma i ima namjeru da svojim sadržajem i propratnim videom uveseli i nasmije publiku u ovim teškim danima. Otudi i ideja da datum objavljivanja bude 1. april, međunarodni Dan šale. Pjesma je objavljena 2008. na albumu ‘Proteini i ugljikohidrati’, a sada konačno ima i video čiji je editor naš Džon Do. Uživajte”, poručio je frontmen Dino Šaran.

“Proteini i ugljikohidrati” je drugi studijski album Letu Štuka. Radi se o zbirci od dvanaest pjesama uglavnom ljubavnog sadržaja, ali u socijalnom kontekstu. Većina pjesama sa albuma je napisana u periodu između 2006. i 2008. i inspirisane su tadašnjom socijalno političkom situacijom u regionu. Drugi i ne manje važan faktor njihovog nastajanja odnosi se na turbulentne promjene u realnom i emotivnom životu samog autora, saopštio je izdavač Menart.

Aktuelni album Štuka je “Topla voda” objavljen 2019.

Bonus video: