Pogledajte: Carl Cox i Green Velvet – zatvarajući set EXIT Festivala 2009.

Brojne druge svetske zvijezde i fanovi elektronske muzike širom planete, složni su u ocjeni da je ovaj nastup bio jedna od najvećih prekretnica na globalnoj sceni, jer je istovremeno imao energiju izvornih rejvova iz kasnih osamdesetih godina prošlog vijeka, ali ujedno i najavio jednu novu eru u kojoj će DJ-evi da izrastu u muzičke superzvijede na isti onaj način na koji su to prije njih bili stadionski rok bendovi
2898 pregleda 1 komentar(a)
Detal sa Exita, Foto: Marko Edge
Detal sa Exita, Foto: Marko Edge
Ažurirano: 03.04.2020. 20:28h

Na Facebook stranici i portalu Vijesti, pogledajte istorijsko zatvaranje EXIT festivala iz 2009. godine kada su Carl Cox i Green Velvet u maksimalno popunjenoj Dance Areni držali desetine hiljada fanova na nogama do duboko u jutro.

Brojne druge svetske zvijezde i fanovi elektronske muzike širom planete, složni su u ocjeni da je ovaj nastup bio jedna od najvećih prekretnica na globalnoj sceni, jer je istovremeno imao energiju izvornih rejvova iz kasnih osamdesetih godina prošlog vijeka, ali ujedno i najavio jednu novu eru u kojoj će DJ-evi da izrastu u muzičke superzvijede na isti onaj način na koji su to prije njih bili stadionski rok bendovi.

EXIT je ujedno na globalnom nivou bio među pionirima živih prenosa sa nastupa DJ zvijezda, što je u savremenom dobu postao jedan od stubova elektronske scene.

Ostanite kod kuće, ostanite na sigurnom, ali mislima se vratite na Petrovaradinsku tvrđavu i najfamozniji plesni podijum na svijetu.

Bonus video: