OVO ĆE PROĆI

Kekin sa kolegama poslao snažnu poruku

U novoj pjesmi Hladnog piva učestvovali su: Gibonni, Dino Šaran, Amira Medunjanin, TBF, Dubioza Kolektiv, Remi, Vojko V, Let 3
800 pregleda 0 komentar(a)
Mile Kekin, Foto: Privatna Arhiva
Mile Kekin, Foto: Privatna Arhiva

Nova pjesma Hladnog piva "Ovo će proći" donosi snažnu poruku koju je Mile Kekin zajedno s Gibonnijem, Dinom Šaranom, Amirom Medunjanin, TBF-om, Dubiozom Kolektiv, Remi, Vojkom V, Letom 3 i mnogim drugima odlučio da podijeli sa mnogobrojnim fanovima koji trenutno borave u karantinu zbog pandemije koronavirusa.

Ovo je snažna, istinita i potresna pjesma koja daje nadu i tjera nas da svi zajedno izdržimo jer - "Ovo je proći"! Slušaocima šalje jasnu poruku - ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo, jer ono što danas imamo, već u sljedećem trenutku može biti drugačije.

Tekst i muziku potpisuje Mile Kekin, a tehnički vrlo izazovan projekat na daljinu, s brojnim gostima u pjesmi, završio je producent Denis Mujadžić Denyken.

Kekin objašnjava kako je cijela priča počela prvim zemljotresom koji je potresao Zagreb. Takvo nešto se, kaže, ne pamti u glavnom gradu Hrvatske.

"Prestravljeni smo ustali iz kreveta, ne znamo šta se dešava. Vani je pandemija ogromnih razmjera, vlasti apeluju da ostanemo u kućama, a zemljotres nas tjera van njih. Supruga, djeca i ja u pidžamama čekamo u autu. Ne znamo šta čekamo. Možda da reditelj javi da je scena snimljena. Na radiju govore da ne idemo vani zbog koronavirusa, ali da izađemo iz kuća zbog zemljotresa", prisjeća se frontmen Hladnog piva.

Opisuje potresne i tužne scene, urušen krov na susjednoj zgradi, komšije koji zbunjeno i promrznuto čekaju kraj užasa.

"Supruga mi govori da krenem bilo kuda, samo da krenem. Vozimo nadrealni slalom smrskanom ulicom. Krivudajući među ruševinama pitam se šta je sljedeće nakon pandemije i zemljotresa. Hoće li se iza Medvednice pojaviti Godzilla da nas sve razbaca k'o lego kockice?", zapitao se Kekin.

Noć prije napisao je pjesmu o teškom periodu kroz koji prolazi cijeli svijet, onda kada ga je brinuo samo koronavirus. Sa suprugom i djecom se vraća u stan, zove prijatelje i pokušava da nađe izlaz iz krizne situacije.

"Pred ženom glumim statičara u stilu: 'Nije to ništa što se ne može pokrpati", ali me predobro poznaje. Zovem prijatelje koji nam nude svoju praznu kućicu na selu za korištenje, dok nevidimo kakvo je stvarno stanje statike zgrade", nastavlja objašnjavati.

S porodicom odlazi na selo, gdje počinje da snima prve dijelove pjesme. Uskoro shvata da mu nedostaje još ljudi pa zove prijatelje da mu pomognu.

"Zovem sve koje znam da mi snime taj refren mobilnim telefonom, prvo Shemsu 69 iz Brkova, Eda Maajku, zovem Sašu iz TBF-a, starog drugara Goluba iz Goblina, Dubiozu, Šarana iz Štuka, Amiru Medunjanin koju ne poznajem, ali mi se čini skroz ok, zovem Gibonnija, naučnika Igora Rudana čiji sam veliki fan, zovem Šprajca, Sokija iz Elvis Jacksona, Ramba Amadeusa, Ivanku Mazurkijević i Mrleta iz Leta 3, Remi, Vojka V i naravno zovem i svoje moje momke iz Piva i svi, ama baš svi do jednog, pristaju da mi ponove jedino što sad želimo čuti - da će i ovo jednom proći!", zaključuje Kekin.