Rastaman Piperski o pjesmi "Mala je zakon": Priča o slatkim ljubavnim jadima

Podgoričanin Milovan Marković odlučio je da se publici predstavi sa rep pjesmom koja nosi naziv “Mala je zakon”, koju možete pogledati na Youtube servisu
1626 pregleda 1 komentar(a)
Milovan Marković, reper Rastaman Piperski, Foto: Privatna arhiva
Milovan Marković, reper Rastaman Piperski, Foto: Privatna arhiva

Reper koji nastupa pod pseudonimom Rastaman Piperski svestrana je ličnost, pa osim što se bavi muzikom neki ga znaju i kao građanskog aktivistu iz NVO “Ozon” i grupe Odupri se, te voditelja na radiju D+.

Što se tiče njegovog upliva u rep vode, za numeru “Mala je zakon” muziku je radio Petar Radulović Story, jedna polovina crnogorskog hip hop dua Story & Strašilo, dok miks, master i produkciju spota potpisuje Hamer 42. Tekst pjesme je, kako to inače i ide kod repera, napisao Marković, odnosno Rastaman Piperski kako se predstavlja.

On je u razgovoru za “Vijesti” objasnio kako je nastala ova numera.

“Imam neke instrumentale koji kod mene leže već duže vremena. Jednu noć, vrativši se sa posla, odlučih se da malo sredim foldere gdje ‘lagerujem’ muziku generalno i počeh da preslušavam upravo matricu na koju je snimljena ova pjesma. Bilo je veče i inspirisao me je taj instrumental da preko njega ispričam neke slatke ljubavne jade koje imam. Tražio sam način da ispričam svoju priču i ispalo je da je muzika najbolja opcija. Riječ je ‘vezla’ jedna drugu i na kraju dobio sam moju priču ispričanu kroz rep”, otkrio je reper.

On je kazao i da mu nije bilo teško da nakon što je stavio svoje ideje na papir, to kasnije proizvede u djelo koje publika može da čuje i vidi od danas. Spot možete pogledati na Youtube servisu.

“Nije bilo teško, jer imam drugara koji je ovladao obradom zvuka na tehnici koja je svima dostupna. Takođe i sam sam učestvovao u procesu masteringa i aranžiranja’”, istakao Rastaman Piperski.S.S.

Muziku za pjesmu "Mala je zakon" je radio Petar Radulović Story, miks i master Hamer 42, a tekst Rastaman Piperski

Bonus video: