Kaliopi organizuje online takmičenje

Takmičenje će trajati cijeli april, a svi primljeni radovi će biti objavljivani na njenim profilima na društvenim mrežama. Pobjednike očekuju primamljive nagrade
759 pregleda 0 komentar(a)
Kaliopi, Foto: Privatna arhiva
Kaliopi, Foto: Privatna arhiva

Brojne javne ličnosti svakodnevno ulažu napore u podizanje svijesti kod ljudi u ova teška vremena u borbi protiv koronavirusa.

Njihova poruka ljudima je da ostanu kod kuće i tako spriječe širenje virusa.

Makedonska pjevačica Kaliopi jedna je od prvih koja je počela live obraćanja na društvenim mrežama, u kojim je animirala ljude pjesmom, razgovorom i tako im ponudila ljubav i optimizam u njihovima domovima.

Pjevačica je tako došla na ideju koju će u toku mjeseca realizovati sa svojim kreativnim timom. Naime, kroz pjevanje, muziciranje, plesanje i crtanje o temi njenih pjesama s ponuđene play liste organizuje se online takmičenje pod nazivom "Kaliopi Fan Art", gdje su učesnici njeni pratioci širom svijeta.

"Minulih nekoliko sedmica pokušala sam publiku obojiti svojim šarenim svijetom satkanim od muzike i emocije, da ih barem virtuelno unesem u svoj dom. Htjela sam na trenutak da ih odvojim daleko od svakodnevnice i da sve loše prevaziđemo pjesmom. Shvatila sam kolike mogućnosti i kreativnosti ima svako od njih. Uz pomoć svog tima osmislili smo mjesto za njihove kreativne trenutke i da tako budemo bliže iako smo udaljeni jedni od drugih, pod motom #ostanikodkuće", poručila je pjevačica.

Takmičenje će, kazala je, trajati cijeli april, a svi primljeni radovi će biti objavljivani na njenim profilima na društvenim mrežama, Facebooku, Instagramu i Twitteru. Pobjednike očekuju primamljive nagrade u sve četiri kategorije, kao što su individualni časovi pjevanja s Kaliopi, učešće na njenom koncertu i spotu, dizajn na narednom kaveru za singl i glavna nagrada vikend u Makedoniji i druženje s Kaliopi.

Bonus video: