Lirika Boba Dilana stavljena na prodaju

Tri djela legendarnog muzičara i dobitnika Nobelove nagrade, ipak, imaju svoju cijenu
165 pregleda 0 komentar(a)
Bob Dilan, Foto: Vince Bucci/ BETA AP
Bob Dilan, Foto: Vince Bucci/ BETA AP

Ručno napisani tekstovi Boba Dilana za tri njegove pjesme biće stavljeni na prodaju. Originalne rukopise za numere “The Times They Are A-Changin”, “Lay Lady Lay” i “Subterranean Homesick Blues” nabavile su kompanije koje se bave memorabilizacijom, a fanovima su pružile priliku i da ih kupe.

Tri djela legendarnog muzičara i dobitnika Nobelove nagrade, ipak, imaju svoju cijenu. Tako će “The Times They Are A-Changin” biti ponuđen na tržištu za nevjerovatnih 2,2 miliona dolara (1,8 miliona funti). Inače, numera “The Times They Are A-Changin” pripada seriji Dilanovih pjesama u kojima je opjevao je apsurd rata i nedostatak slobode i jednakosti, a nastala je 1964. godine.

Onaj ko želi da u svojoj kolekciji ima stihove pjesme “Subterranean Homesick Blues” mora izdvojiti 1,2 miliona dolara (961.000 funti). Pomenuta numera koja je objavljena 1965. godine našla sa na 13. mjestu liste magazina “Rolling Stone” sa 100 Dilanovih najboljih pjesama.

Od tri pjesme koje će se naći na aukciji “Lay Lady Lay” je najjeftinija, čija se cijena kreće u iznosu od samo 650.000 dolara (520.000 funti).

Bonus video: