Tejlor Svift otkazala sve koncerte do kraja 2020.

Pjevačica je koncertima najavljenima za 25. i 26. juli trebalo da otvori stadion nedaleko od Los Anđelesa, ali je objavila da zbog pandemije odlaže sve nastupe do kraja godine
436 pregleda 0 komentar(a)
Tejlor Svift, Foto: Jordan Strauss/ BETA AP
Tejlor Svift, Foto: Jordan Strauss/ BETA AP

Prvi veliki događaj zakazan na novome stadionu SoFi u kalifornijskom Inglvudu, koncert Tejlor Svift, neće se održati, kao ni njena ovogodišnja turneja.

Pjevačica je koncertima najavljenima za 25. i 26. juli trebalo da otvori stadion nedaleko od Los Anđelesa, ali je objavila da zbog pandemije koronavirusa odlaže sve nastupe do kraja godine.

"Borba protiv Covid-19 izazov je bez presedana za globalnu zajednicu, a bezbijednost i dobrobit obožavatelja uvijek moraju biti prioritet", navodi se u saopštenju popularne pjevačice.

Svift je trebalo da bude prva žena koja će koncertom otvoriti stadion nacionalne lige američkog fudbala. Njegova izgradnja i opremanje koštali su pet milijardi dolara.

U saopštenju se navodi da će odloženi koncerti biti prebačeni za 2021. godinu.

Izgradnja stadiona na kojem će igrati LA Ramsi i LA Čardžersi nastavljena je uprkos pandemiji. Kada je prošli mjesec izdao naredbu o ostanku svih građana Kalifornije u njihovim domovima zbog koronavirusa, guverner te američke savezne države izgradnju je kategorizovao kao ključnu infrastrukturu.

Kao sledeći događaj na rasporedu stadiona SoFi navodi se koncert Kenija Česnija 1. avgusta.