Dejvid Geta iz Majamija nastupio za čitav svijet

Koncert je bio humanitarnog karaktera. Geta je pozvao gledaoce da doniraju za borbu protiv koronavirusa, a za svaki dolar koji skupe on će donirati još jedan
1324 pregleda 1 komentar(a)
Dejvid Geta, Foto: Privatna arhiva
Dejvid Geta, Foto: Privatna arhiva

Jedan od najpoznatijih svjetskih DJ, Dejvid Geta imao je nastup na vrhu zgrade u kojoj živi, a njegov dvosatni spektakl pratilo je više od šest miliona ljudi preko Facebooka te više od 300 hiljada na YouTubeu.

Koncert je bio humanitarnog karaktera. Geta je pozvao gledaoce da doniraju za borbu protiv koronavirusa, a za svaki dolar koji skupe on će donirati još jedan.

Ovaj koncertni spektakl oduševio je mnoge, no nažalost ne i policiju Majamija.

Naime, iako se koncert live prenosio kako bi ga svi mogli pratiti iz svojih domova, neki nisu odoljeli da se ne okupe ispred zgrade na kojoj je Geta nastupao kako bi uživo mogli da uživaju u ovom istorijskom događaju.

Mnogi nisu poštovali socijalnu distancu, zbog čega je policija morala da interveniše i rastjera fanove, piše "Miami Herald".

Ipak, policajci su priznali da su svi sarađivali, te da nije bilo incidenata.

Tokom live streama prikupljeno je više od 600.000 dolara koje će biti donirane WHO-u i organizacijama "Feeding America", "Feeding South Florida" i "Fondation Hôpitaux de Paris-Hôpitaux de France".

Bonus video: