Bedem fest moguć u online izdanju

"Online Bedem fest predstavljaće novost, a imaće i humanu dimenziju u smislu da će svaki ‘virtuelni online posjetilac’ na nekoj od društvenih i online platformi moći da prati festival uživo i donira određeni iznos novca, što će biti svojevrstan izazov za nas iz organizacije, izvođače, partnere, medije, publiku"
345 pregleda 0 komentar(a)
Bedem fest 2018., Foto: Miloš Zvicer/bedem Fest, Miloš Zvicer/bedem Fest
Bedem fest 2018., Foto: Miloš Zvicer/bedem Fest, Miloš Zvicer/bedem Fest

Organizacioni tim Bedem festa, zbog novonastale situacije zbog koronavirusa, razmišlja da ove godine organizuje online izdanje festivala, ukoliko se situacija ne promijeni.

"Primarni ciljevi održavanja online Bedem festa su zdravlje ljudi, poštovanje mjera stručnjaka, uvažavanje objektivnih okolnosti da će mjera javnog okupljanja, uz najveći optimizam, ipak biti među poslednje ‘oslobođenim’. Čak i kada to bude dozvoljeno, biće limitirano i održavanje će biti uslovljeno brojnim ograničenjima u cilju sprečavanja eventualnog širenja ili ponovnog ‘pokretanja’ virusa među ljudima. Iz tog razloga, slijedeći društvenu odgovornost, želimo da održavanje Bedem festa ne bude dovedeno u pitanje, kako zbog samog festivala i njegovog kontinuiteta, tako i zbog naše publike koja je željna provoda i zabave", navodi se u saopštenju za javnost.

Kako su kazali već uveliko su u fazi preciziranja detalja sa ovogodišnjim izvođačima, kao i sa tradicionalnim partnerima kako da zajednički realizuje eventualno online izdanje festival.

"Online Bedem fest predstavljaće novost, a imaće i humanu dimenziju u smislu da će svaki ‘virtuelni online posjetilac’ na nekoj od društvenih i online platformi moći da prati festival uživo i donira određeni iznos novca, što će biti svojevrstan izazov za nas iz organizacije, izvođače, partnere, medije, publiku. Naša želja, kao i želja svih, je da plan B propadne i da se, kao i do sada, Bedem fest održi u redovnim okolnostima i bez ikakvih posljedica po zdravlje posjetilaca, izvođača. Pomno ćemo pratiti situaciju, a u međuvremenu predano raditi na finalizaciji eventualnog plana B", poručili su iz organizacionog tima Bedem festa.

Bonus video: