Korona odložila i INmusic festival

"Iako smo očekivali ovakvu opravdanu odluku, teška srca prihvatamo stvarnost u kojoj još neko vrijeme nećemo moći uživati u koncertima i festivalima, ali marljivo nastavljamo raditi na realizaciji 15. jubilarnog izdanja INmusic festivala u 2021. godini", saopštili su organizatori
455 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Zagrebački festival INmusic ove godine se neće održati zbog koronavirusa, potvrdili su organizatori.

"Odlukom Vlade Republike Hrvatske donesene 23. aprila 2020. godine kojom se definišu daljnje epidemiološke mjere i ograničenja u svrhu zaštite stanovništva od širenja epidemije bolesti Kovid-19, a koja uključuje i nužan nastavak zabrane održavanja javnih događaja i velikih okupljanja iznad 10 osoba, te slijedom odluka drugih evropskih vlada o nastavku zabrana javnih okupljanja u narednim mjesecima širom kontinenta, i zvanično je postalo jasno da se 15. INmusic festival neće moći održati u najavljenom terminu. Iako smo očekivali ovakvu opravdanu odluku, teška srca prihvatamo stvarnost u kojoj još neko vrijeme nećemo moći uživati u koncertima i festivalima, ali marljivo nastavljamo raditi na realizaciji 15. jubilarnog izdanja INmusic festivala u 2021. godini", stoji u objavi na zvaničnim stranicama festivala.

Festival je odložen za 21-23. jun 2021. godine, a ulaznice ostaju važeće za taj termin.

"U intenzivnoj smo komunikaciji sa svim objavljenim i neobjavljenim izvođačima koji su svi izrazili želju da se njihovi planirani nastupi na INmusic festivalu broj 15 održe u sklopu novih datuma održavanja festivala u 2021. godini. Obzirom da je u pitanju izrazito zahtjevan proces pomicanja čitavih turneja koji zahtijeva složenu međunarodnu koordinaciju, izvođači i organizacija festivala mole za strpljenje i razumijevanje dok se odlaganja najavljenih turneja ne zaključe, a o čemu ćemo vas redovno izvještavati kako nove informacije budu pristizale", dodali su organizatori.

Bonus video: