BIĆE JOŠ NUMERA

Heroj je svako ko misli svojom glavom

Bojan Gluvajić, frontmen benda Ničim izazvan priča o novom singlu koji su objavili za vikend
857 pregleda 0 komentar(a)
Ničim izazvan, Foto: Vukašin Danilović
Ničim izazvan, Foto: Vukašin Danilović

Sve popularniji srpski bend “Ničim izazvan” ne zna za pauzu. Iako su na muzičkoj sceni svega nekoliko godina objavili su tri albuma i pregršt singlova. Kako kaže frontmen Bojan Gluvajić inspiracije ne fali ni u vrijeme pandemije virusa korona. Za vikend su riješili da svojm fanovima uljepšaju samoizolaciju, pa su objavili singl “Heroj”, a spot koji prati numeru snimali su maksimalno se držeći pravila koja važe tokom privremenih mjera protiv širenja virusa korona.

“Singl ‘Heroj’ nastao je nešto malo prije nego što je počela pandemija, ali je snimanje spota odrađeno ovih dana. Ispoštovane su sve mjere što se i vidi u samom spotu. Maksimalno dva čovjeka na jednom mjestu. I režija i kamera i gluma i rasvjeta... Sve su odradila dva čoveka. Boris Bakalov i ja”, otkriva u razgovoru za Vijesti Gluvajić.

Spot je rađen kao live uključenje i kadrovi su snimljeni mobilnim telefonom. Sagovornik Vijesti kaže da nije bilo teško sve uklopiti. Iako su do sada imali spotove koje su im radili drugi, i za koje su morali da odvoje popriličnu sumu novca, kao i one u kojima su se pojavljivali glumci poput Branke Petrić, ali i sve popularnije mlade glumice Ivane Dudić, ovoga puta frontmeni sastava Ničim izazvan sve su završili sami, a u spotu se na neobičan način pojavljuju svi članovi benda.

“Ideja je uvijek bila najbitnija stvar kod snimanja spotova. Tehnika i tehnologija su bitni, ali ništa bez ideje. Ova je u potpunosti zasluga našeg Borisa Bakalova. I čini se da je u ovoj gomili ideja u doba pandemije ipak uspjela da ispliva kao dobra”, siguran je Gluvajić.

Svakodnevno kroz razna obraćanja političara i javnih ličnosti tokom pandemije možemo slušati o herojima. S obzirom na to da njihov novi singl nosi naziv “Heroj”, na pitanje ko su za njih heroji, odgovara:

“Heroj je svako ko misli svojom glavom. Ko se na častan način bori za bolje sjutra. Jako su opali kriterijumi za poštenje. Ljudi napuštaju ove naše krajeve. Braća, sestre, prijatelji... Istina je uvijek ista. Nepromijenjena. Zato je tako i zovemo. U ovo čudno doba korone je sve to isplivalo više nego ikad”.

Sredinom marta objavili su baladu “Krhka, a ponosna” koji je trebalo da bude najava velikog solističkog koncerta 25. aprila u Kombank dvorani koji je zbog virusa korona pomjeren za jesen. No, nije ovo jedini koncert koji je zbog pandemije otkazan. Ipak, članovi benda Ničim izazvan su vrijedni, pa će kreativne momente iz perioda korone publika imati priliku vrlo brzo da čuje. Kako kaže, pridržavaju se propisanih mjera i Gluvajić ne krije da jedva čekaju da se sve završi i da se vrate normalnom životu.

“Svako od nas ima neki svoj teret i način da se bori sa novonastalom situacijom. Ne postoji univerzalni pristup. Ali da nam je ovaj period dao vremena i prostora za stvaranje je istina. Biće novih pjesama”, obećava on.

Dosta izvođača koristi ovu priliku dok su samoizolaciji da se sa publikom druže preko live uključenja na društvenim mrežama, ali i Youtube kanalu. Neki pak u samoizolaciji obrađuju neke stare pjesme. No, do sada članovi benda Ničim izazvan nijesu uradili ništa slično, što ne znači da do kraja pandemije neće napraviti nešto slično.

“To je sjajna ideja i jako lijep način da se ostane u kontaktu. Neki izvođači su to odradili maestralno. Mi smo na neki način to uradili sa ‘Herojem’. Ne kažem da se neki lajv neće desiti, ali ja više volim nastanak nekih novih pjesama” kaže na kraju razgovora Gluvajić.

Preporučujemo za Vas