Vanja Radovanović ide na Eurosong

Eurosong u Portugaliji održaće se od 8. do 12. maja, a Crna Gora će nastupiti druge polufinalne večeri, 10. maja
260 pregleda 59 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2018. 22:55h

Vanja Radovanović biće predstavnik Crne Gore na Eurosongu u Lisabonu, odlučeno je nakon večerašnje Montevizije u takmičenju pet izvođača.

Glasovima publike, u drugi krug za odabir pobjednika su, uz Radovanića, prethodno ušle Katarina Bogićević i Lorena Janković.

Neposredno nakon proglašenja, na pitanje novinara da li je očekivao pobjedu Radovanović je kazao da se to podrazumijeva ne samo za njega, već i za sve druge izvođače, čim su odlučili da pošalju numeru na konkurs.

"Što se ostalog tiče, ja sam i ranije govorio - ne mogu da shvatim previše lično kada publika glasa, jer je nezahvalno. Oni čuju pjesmu jednom ili dva puta i šalju glasove, siguran sam da niko od nas rezultat nije shvatio lično. Ukusi odlučuju, a oni su različiti, naročito nakon samo jednog slušanja. Ne mislim toliko da je moja pjesma bolja od ostalih, slušao sam ih ovih dana, pa znam, ali nisam siguran šta bih mislio nakon prvog slučaja", poručio je crnogorski predstavnik na Eurosongu.

"Zahvalio bih se publici što su prepoznali ono što smo mi htjeli da poručimo, a to je da pjesma bude ispred svega i ta emocija koja je krasi i nadam se da ih neću razočarati", kazao je Radovanović.

Prva je nastupila Nina Petković sa pjesmom "Dišem". Na scenu je potom izašao Radovanović i otpjevao numeru "Inje", a nakon njega pjesmu "Poljupci" izvela je Ivana Popović Martinović.

Takmičarski dio večeri zatvorile su Katarina Bogićević numerom "Neželjena" i Lorena Janković pjesmom "Dušu mi daj".

Monteviziju, koja se održala u hotelu Hilton u Podgorici, otvorio je voditeljski par Ivan Maksimović i Dejana Golubović, koji su publiku prvo podsjetili na numeru "Džuli" sa kojom je Podgoričanin Danijel Popović 1983. godine predstavljao Jugoslaviju na Eurosongu, a potom i na ostale crnogorske predstavnike na toj muzičkoj manifestaciji.

Tako je publika kraj malih ekrana mogla da posluša kratke inserte pjesama Sergeja Ćetkovića, Nenada Kneževića - Kneza, Slavka Kalzeića i sastava "Who See" i "Highway".

U revijalnom dijelu nastupili su Nenad Knežević Knez koji je 2015. predstavljao Crnu Goru na Eurosongu i prošlogodišnji predstavnik Crne Gore Slavko Kalezić, koji je izveo "Space", ali i novu pjesmu "El Ritmo", a ranije najavljeni nastup Eugena Bušpepa, predstavnika Albanije na ovogodišnjem takmičenju za najbolju pjesmu Starog kontinenta, je izostao.

Kao što je i ranije najavljeno, kompletan prilog od SMS poruka otići će u humanitarne svrhe - porodici Bućković iz sela Dupsiće kod Berana.

Eurosong u Portugaliji održaće se od 8. do 12. maja, a Crna Gora će nastupiti druge polufinalne večeri, 10. maja.

Galerija

Bonus video: