PODRŠKA DRUŠTVU "RUKA ŠAPI"

Pjesme iz perspektive psa koje podučavaju i upozoravaju

Crnogorski reper Nenad Tomović Stato objavio drugi singl “Pas” sa svog aktuelnog EP-a “Ruka šapi”
448 pregleda 0 komentar(a)
Stato, Foto: Privatna arhiva
Stato, Foto: Privatna arhiva

Jedan od najvrednijih crnogorskih repera Nenad Tomović Stato objavio je novu pjesmu pod nazivom “Pas” koja se može čuti na YouTube kanalu njegove etikete B2 studio. Radi se o drugoj numeri sa njegovog EP “Ruka šapi” koji je njegov vid podrške istoimenom društvu za zaštitu životinja.

Tomović je prošlog mjeseca objavio prvi singl sa ovog EP-a koji nosi ime izdanja, a uslijedio je i “Skit” u kojem se, kako je kazao, čuje razgovor jednog zaposlenog u Opštini i komunalnog policajca u vezi sa trovanjem pasa lutalica. Numera “Pas” snimana je u studiju budvanskog hip hop kolektiva Radio Katakomba, član ove grupacije Necke je bio zadužen za snimanje, miks i master, a potpisuje i muziku.

“Uskoro ide još jedna naša pjesma, ali ja njemu gostujem tu”, otkrio je Stato u razgovoru za “Vijesti”.

On je ranije najavio da će izdanje “Ruka šapi” sadržati četiri numere uz pomenuti skit, te kazao da su sve pjesme pisane iz perspektive psa koji je personifikovan u svom predstavljanju, ali i sa namjerom podučavanja i upozoravanja ljudi. Osim Necketa, muziku za ovo izdanje radili su i Katarza i Coa.

Mada nema nikakvu zvaničnu saradnju sa organizacijom “Ruka šapi”, mojkovački reper je kazao da su u kontaktu i da se nada da će njihove veze biti čvršće u budućnosti, a ovu organizaciju promovisao je na festivalu Centrum koji je prošlog ljeta organizovao u svom gradu.

“Ovaj EP je čin podrške i zahvalnosti ljudima iz ovih i sličnih organizacija. Svijest kao što je njihova nam definitivno fali u društvu, s obzirom da su nam empatija i plemenitost ugroženi načinom života koji nam je serviran i nametnut, ali koji smo i mi sami prihvatili”, ističe Stato.

Reper koji je prošle godine objavio čak pet izdanja kazao je i da su u planu dva spota sa aktulenog EP-a, a prvobitno mu je želja da ekranizuje pjesmu “Gudboj”.

Na pitanje kako je došao na ideju za ovakav projekat odgovara da je spojio lijepo i korisno za sve.

“Rep i podršku, B2 studio i NVO sa odličnim djelovanjem. Osim toga, vidio sam i zajedničku budućnost u našem djelovanju i niz realno ostvarivih projekata”, dodao je reper.

Preporučujemo za Vas