Na aukciji Prinsova gitara i rukom pisani tekstovi Bitlsa

Na aukciji cće se naći i predmeti Madone, Majkla Džeksona, Vitni Hjuston, Džonija Keša, Džima Morisona, Roling Stounsa, grupe Kvin i Dejvida Bouvija
239 pregleda 0 komentar(a)
Plava oblak gitara specijalno je napravljena za Princa, Foto: AP/ BETA
Plava oblak gitara specijalno je napravljena za Princa, Foto: AP/ BETA

Gitara koju je na početku karijere koristio čuveni pjevač i kompozitor Prins i nekoliko legendarnih tekstova Bitlsa koje je rukom napisao Pol Makartni među predmetima su koji su se našli na aukciji na velikoj prodaji muzičkih artefakata.

Aukcijska kuća Džulijens Okšns objavila je da će na aukciji koja se održava 19. i 20. juna na Beverli Hilsu i na mreži biti i plava "oblak" gitara specijalno naravljena za Prinsa 1984. godine. Aukcionar naziva instrument jednom od najvažnijih gitara iz ranih godina karijere legendarnog muzičara koja je ikada stigla na aukciju.

Kako prenosi AP, predviđeno je da gitara dostigne cijenu između 100.000 i 200.000 dolara, saopštila je aukcijska kuća.

Na prodaju će biti i njegovo čuveno purpurno odijelo, privezak i par čizama.

Prinsovo odijelo
Prinsovo odijelo(Foto: BETA7AP)

Stranica ručno napisanih tekstova sa precrtanim djelovima, revizijama i starijim nacrtima za numeru "Maxwell''s Silver Hammer", sa albuma Bitlsa "Abbey Road" iz 1969. godine, takođe će se naći na aukciji. Očekuje se da će kupac za list izdvojiti između 200.000 i 300.000 dolara.

Na aukciji cće se naći i predmeti Madone, Majkla Džeksona, Vitni Hjuston, Džonija Keša, Džima Morisona, Roling Stounsa, grupe Kvin i Dejvida Bouvija.

Bonus video: