TUŽNA TEMA

Muzika je za mene sidro i konstanta

Majka Mara objavila kompoziciju “Nisi tu” upečatljive pop/funk melodije
609 pregleda 0 komentar(a)
Majka Mara, Foto: Privatna arhiva
Majka Mara, Foto: Privatna arhiva

Mlada, autentična umjetnica Marija Lazić aka Majka Mara objavila je singl pod nazivom „Nisi tu” i to pod etiketom Lampshade Media. Ova, kao i prethodna numera ‘Diši duboko’, ima za temu neostvarenu ljubav. Upečatljive pop/funk melodije i intrigantnog teksta, pjesma „Nisi tu” nastavlja da govori o situaciju gdje se zaljubljena djevojka bori sa svojim emocijama, izrevoltirana neuzvraćenom ljubavlju.

“Iako je tema tužna, nadam se da slušaoci mogu da prepoznaju taj optimistični ton koji ja čujem u numeri, a to je prihvatanje situacije i kretanje napred, idemo dalje”, kaže o svojoj pesmi Majka Mara. Numera je stvarana polako, posljednjih nekoliko godina, ostavljajući prostor za autorsku kreativnost. Muziku i tekst je napisala Marija Lazić, a za snimanje, mix i aranžman zaslužan je Ivan Marković Bambi. 

“Ivan je od početka mog autorskog stvaralaštva bio velika podrška i zahvalna sam što smo imali prilike da sarađujemo na ovom izdanju”, istakla je muzičarka o saradnji sa Markovićem. Kako kaže, “živi i diše muziku”, kojom se bavi već dvadeset godina.

“Muzika je za mene sidro i konstanta, ne mogu da zamislim svoju svakodnevicu bez nje. Iako zvuči kao kliše, to je zaista jedina stvar kojom se bavim, otkad znam za sebe i u tome veoma uživam”, tvrdi umjetnica koja je klavir počela da svira uz starijeg brata kao vrlo mala, a u muzičku školu u Užicu krenula je sa osam godina. Nakon studija i prvog profesionalnog angažmana kao baletski korepetitor u Narodnom pozorištu u Beogradu, počela je da sarađuje sa muzičarima iz inostranstva, a 2015. godine priključuje se britanskom bendu Mr. Clean, sa kojima je nastupala u Francuskoj. Bila je član ženskog benda Beyonce Tribute, od nastanka pa sve do 2017.godine, kada počinje angažman na kruzerima.

Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na klavirskom odsjeku u klasi Aleksandra Šandorova. Uporedo je pohađala jazz odsjek Muzičke škole ‘Stanković’ i učila jazz klavir kod Miloša Krstića.

“ To su dva vrlo široka, ali omiljena žanra. Pored toga volim razne žanrove muzike, r’n’b i soul, pop i funk, tu je i etno koji volim da kombinujem sa džezom i igram se sa aranžmanima, harmonijom i ritmom”, otkriva Majka Mara. Radila je kao asistent kruzera kompanije Aida, a nakon nekoliko godina plovidbe sa istom kompanijom, dobila je ponudu za poziciju muzičkog trenera i odlučila da se usidri.

“Kao muzičar vrlo je jednostvano putovati i raditi, tako da sam prethodnih skoro deset godina provela živjeći iz kofera”, dodaje o sebi Marija Lazić.

EP će, kako je kazala objaviti na jesen jer uveliko radi na još numera.

Preporučujemo za Vas