Šer preradila pjesmu grupe ABBA i kompletnu zaradu daje UNICEF-u

Špansku verziju počela sam da vježbam krajem prošle godine. Kad se u svijetu sve promijenilo, željela sam da pomognem
493 pregleda 0 komentar(a)
Šer, Foto: Bruce Glikas
Šer, Foto: Bruce Glikas

Pop pjevačica Šer objavila je špansku verziju pjesme "Chiquitita" grupe ABBA.

Ona je najavila da će sav prihod koji ostvari od ovog singla proslijediti UNICEF-u, kao što su to svojevremeno uradili i članovi grupe.

"Špansku verziju počela sam da vježbam krajem prošle godine. Kad se u svijetu sve promijenilo, željela sam da pomognem. Ovo je izgledalo kao pravo vrijeme da se pjesma dovrši. Dugo se divim UNICEF-u, posebno njihovom radu na obrazovanju mladih žena. Glumica Odri Hepbern bila je moja junakinja i bila sam ponosna kad je postala njihova prva ambasadorka dobre volje 1988. godine. Sada je, više nego ikad, važno da svako dijete širom svijeta stavimo na prvo mjesto kao da je naše dijete u pitanju", rekla je Šer.

Pjevačica će donirati i milion dolara različitim dobrotvornim udruženjima koje su usredsređene na "hronično zanemarene i zaboravljene" osobe tokom pandemije i to putem novoosnovanog udruženja "CherCares Pandemic Resource and Response Initiative (CCPRRI)".

Prvi talas donacija biće usmjeren na američke manjine kojima je osigurana minimalna zdravstvena zaštita i pomoć.

"Ne možemo zaboraviti one koji najviše pate. Kada vidim poražavajući broj manjina pogođenih COVID-19, znam da smo svi odgovorni za pomoć gdje god i koliko god možemo." zaključila je.

Bonus video: