Nova pjesma ex-Yu trep dive

Pjesmu “Ko je” prati crno-bijeli spot, a popularna slovenačka pjevačica crnogorskih korijena je koaturoka teksta i muzike
1786 pregleda 0 komentar(a)
Senidah, Foto: Senidah
Senidah, Foto: Senidah

Od kad se probila hitom “Slađana” prije dvije godine (koji danas bilježi preko 50 miliona pregleda na YouTube servisu) slovenačka pjevačica crnogorskih korijena Senidah lansirana je u zvijezde i jednu od predvodnica moderne, regionalne trep/r’n’b scene.

Još od tog prvog hita ona neumorno niže uspješne singlove i spotove, saradnje sa poznatim muzičarima, nastupa po festivalima širom ex Yu prostora, a svaki njen korak pomno prate i publika i kritika.

Senidah je sad fanovima poklonila novu pjesmu pod nazivom “Ko je”, uz prateći crno-bijeli spot koji je režirao Jan Lovše. Tekst pjesme je uz Senidah radio Benjamin Krnetić, a pjevačica je i koautorka muzike zajedno sa Cazzafurom. Spot se može pogledati na YouTube servisu.

Nakon debitantskog albuma “Bez tebe”, koji je objavila za srpsku izdavačku kuću “Bassivity Digital” u maju prošle godine, a na kojem se našlo sedam numera, uslijedili su singlovi “Samo uživaj” i saradnja sa austrijskom grupom RAF Camora na numeri “100%”. Dvojezična pjesma za koju je snimljen i spot u Barseloni, dostupan na YouTube servisu, po slušanosti je zauzela prvo ili drugo mjesto u osam zemalja: BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Austriji, Makedoniji, Crnoj Gori i Švajcarskoj.

Senida Hajdarpašić rođena je u glavnom gradu Slovenije Ljubljani 1985, a tamošnja publika ju je upoznala prvobitno kao članicu grupe MUFF. da bi joj “Slađana “ donijela regionalnu popularnost i titulu “balkanske trep dive” koju su joj dali mediji.

Bonus video: