Lake fest raspisao konkurs: Za najbolji film nagrada 800 eura

Prijavljivanje i izbor kandidata traje do 2. avgusta
0 komentar(a)
Lake fest 2017, Foto: Luka Zeković
Lake fest 2017, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.07.2018. 17:33h

Nikšićki “Lake fest” raspisao je konkurs na međunarodnom nivou pod nazivom ‘’Iz različitog ugla’’, a osnovna ideja projekta jeste izrada kratkometražnih autorskih filmova o ovogodišnjem festivalu.

Ovogodišnji “Lake fest” trajaće tri dana i održaće se od 09. do 11. avgusta, a nakon završetka istog, održaće se mini festival kratkih video formi “Lake Movie” koji obuhvata nagrađivanje najbolja tri filma.

Obezbijeđen je i nagradni fond, pa će autor najboljeg filma osvojiti 800 eura, drugoplasirani 500 eura, a trećeplasirani 300 eura. Prijavljivanje i izbor kandidata traje do 2. avgusta, a tokom boravka na festivalu svim takmičarima biće obezbjeđeni smještaj, hrana i boravak na čitavom festivalskom kapacitetu.

“Organizacija nije dužna da obezbjedi opremu za snimanje. Svi kratkometražni filmovi biće korišteni u svrhe promocije festivala. Minimalno trajanje filma je pet minuta, a maksimalno 10 minuta, a svaki film mora sadržati logo festivala”, poručuju organizatori “Lake festa” uz napomenu da je svaki takmičar dužan da se potpiše na svom filmu.

Zainteresovani se mogu prijaviti na mejl lakefest.media@gmail.com, a pravo na učešće imaju pojedini i timovi sastavljeni najviše od troje ljudi.

Na ovogodišnjem izdanju tokom tri dana nastupiće između ostalih “Orthodox Celts”, “Perper”, “Zoster”, “Ritam nereda”, “Iskaz”, “Atomsko sklonište”, 2Van Gogh”, “Goblini”, “Vlatko Stefanovski trio”, “DST”, “Marčelo”, “The Prodigy tribute”, cijena karte iznosi 10 eura za jedno veče, dok komplet ulaznica za sve tri večeri košta 25 eura.

Bonus video: